Friday, 19 April, 2024

Δημοσκόπηση MRB: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Πρόσωπο της χρονιάς ο Μητσοτάκης

Διάλογο και συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των εθνικών προκλήσεων ζητά το 86,2%

των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της MRB. Περισσότεροι από έξι στους 10 πολίτες -ποσοστό 64,3% -εκτιμούν ότι βουλευτικές εκλογές θα προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας, ενώ το 12,7% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η διεξαγωγή εκλογών θα γίνει σε δύο χρόνια. Παράλληλα, το 57,4% των ερωτηθέντων θέλει οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της Real News το 41% δηλώνει ότι εκφράζεται από τη λέξη ελπίδα για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2018 ήταν 23,1%.  Το 41% δηλώνει ότι τον εκφράζει η λέξη οργή. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2018 ήταν 54,4%.

Πρώτος στη δημοσκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε ό,τι αφορά το ποιο θα είναι το πρόσωπο της χρονιάς για το 2020, ο πρωθυπουργός διατηρεί μεγάλο προβάδισμα, όπως και στη δημοσκόπηση της Pulse, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 25,6%, με το αντίστοιχο ποσοστό για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φτάνει σε 8,2%. Ακολουθούν ο Στέφανος Τσιτσιπάς με 7,5%, ο Ταγίπ Ερντογάν με 6,2%. Την πρώτα πεντάδα συμπληρώνει ο Ντόναλντ Τραμπ με 3,9%. Μόνο από το γεγονός ότι συνδυάζονται οι πέντε αυτές διαφορετικές προσωπικότητες φυσικά βγάζουμς τα συμπεράσματά μας για το κριτήριο του κόσμου… οπότε κατά πόσο μπορεί να ευσταθεί μία τέτοια δημοσκόπηση, στον πολιτικό τομέα τουλάχιστον, θα φανεί με τη νέα χρονιά! 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου