Thursday, 25 April, 2024

Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Πιθανή η προκήρυξη εκλογών από τον Ζάεφ

Πολιτική αστάθεια προκαλεί στη FYROM η πολύ χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα. Πιθανόν να μην φτάσει ούτε στο 40%

Όπως μεταδίδει από τα Σκόπια ο απεσταλμένος του News 24/7, Μάνος Φραγκιουδάκης με τελευταία ενημέρωση, μεταξύ 20:15 και 20:30 (ώρα Ελλάδας) θα υπάρξει η πρώτη επίσημη τοποθέτηση του συνασπισμού που στηρίζει την ευρωατλαντική προοπτική της πΓΔΜ, για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αργότερα θα μιλήσει σχετικά και ο Ζόραν Ζάεφ.

Σε πολιτική αστάθεια αναμένεται να οδηγήσει την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας η πολύ χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Συμμετοχή που όπως όλα δείχνουν, ενδέχεται να μην φτάσει ούτε στο 40%, παρά τη στήριξη που είχε το “Ναι” από σύσσωμη τη Δύση.

Η πολύ χαμηλή συμμετοχή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Ζόραν Ζάεφ δεν θα μπορεί να επηρεάσει τις ψήφους της εθνικιστικής αντιπολίτευσης υπέρ του ναι στη συνταγματική αναθεώρηση, με αποτέλεσμα η μόνη λύση να είναι για αυτόν η προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Εκλογές που αν χάσει θεωρείται βέβαιον ότι θα σημάνουν τον κατακερματισμό της χώρας του.

Η Αθήνα περιμένει με προσοχή τις εξελίξεις, που δεν αποκλείεται να επηρεάσουν προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση και το εγχώριο πολιτικό προσωπικό, ενώ συναρτά τη στάση της για τη Συμφωνία των Πρεσπών αποκλειστικά και μόνο από το εάν η FYROM κυρώσει ή όχι, μέσω της συνταγματικής αναθεώρηση την υπογραφείσα συμφωνία.

Έκλεισαν οι κάλπες στην πΓΔΜ με την εξαιρετικά χαμηλή συμμετοχή να κρίνει τις πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια.

news247

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου