Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Δούρου: «Κάλεσμα ανατροπής του κ. Μητσοτάκη»

Πορεία «πολιτικής αντεπίθεσης» και συγκρότησης μίας πλατιάς δημοκρατικής συμμαχίας που θα αναλάβει να «ανατρέψει» την Κυβέρνηση Μητσοτάκη

να επαναφέρει την πίστη και το σεβασμό στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, αλλά και να αναλάβει το «βαρύ έργο» της ανάτασης της χώρας μετά την πολύπλευρη κρίση της πανδημίας, κατέδειξε η πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε την Πέμπτη στην Πρέβεζα η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡIΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία, μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα atpreveza.
Καλεσμένοι, ξεκινώντας ουσιαστικά από την Πρέβεζα μία πολιτική «δουλειά» απευθείας επαφής με τους πολίτες, ήταν η Ρένα Δούρου, Τοµεάρχης Κλιµατικής Αλλαγής και Μέλος του Πολιτικού Συµβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Νίκος Παππάς, Τοµεάρχης Υποδοµών και Μεταφορών, Βουλευτής Β3 Νότιου Τοµέα Αττικής, Μέλος του Πολιτικού Συµβουλίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραχώρησαν αρχικά συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, ακολούθως επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, ενώ ήταν και οι κεντρικοί ομιλητές στην πολιτική εκδήλωση που οργανώθηκε στην παραλία της πόλης.
Δούρου: «Ο κ. Μητσοτάκης υπηρετεί συγκεκριμένα σχέδια συμφερόντων στην πατρίδα μας»
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η κα Δούρου ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Το ότι έχουμε κλιματική κρίση και όχι απλά κλιματική αλλαγή που θα αφανίσει τους… δεινοσαύρους δε το λέει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτιέρεζ, ο οποίος εξ’ όσων γνωρίζω δεν έχει γραφτεί ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ… Εδώ και δύο χρόνια ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, λέει ότι η κλεψύδρα τελειώνει. Κι ενώ με μηδέν μποφόρ κάηκε ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, στη μισή πατρίδα, αφού εκεί ζουν και δραστηριοποιούνται 4,5 εκατομ. άνθρωποι, εκείνες τις ημέρες βγήκε η ετήσια αναφορά της διακυβερνητικής επιτροπής για την κλιματική αλλαγή. Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να δουν τις εκατοντάδες σελίδες, είναι ένα πολυσέλιδο κείμενο. Εκεί όμως λέει τι πρέπει να κάνουμε.
»Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το τι πρέπει να κάνουμε δεν το ανακαλύψαμε φέτος το καλοκαίρι. Και δεν το ανακαλύψαμε μετά την τραγωδία του 2018. Ήδη από τη δεκαετία του ’90 είχαμε μία συνέπεια ως κίνημα».
Η Τοµεάρχης Κλιµατικής Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στον αείμνηστο Μιχάλη Παπαγιαννάκη και τη διορατικότητά του σε θέματα περιβάλλοντος και πρόσθεσε:
«Παραδώσαμε μία σειρά από εργαλεία ευρωπαϊκά στη σημερινή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, που δυστυχώς ξεθεμελιώθηκαν. Αναφέρομαι στους δασικούς χάρτες, την προστασία της βιοποικιλότητας των οικοσυστημάτων, αναφέρομαι στην πολιτική προστασία. Όλα αυτά υλοποιούνταν με απέναντί μας τους αυστηρούς μνημονιακούς επιτηρητές. Όλα αυτά είναι στα συρτάρια του κου Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης υπηρετεί συγκεκριμένα σχέδια συμφερόντων στην πατρίδα μας. Για τα οποία η κλιματική κρίση στην καλύτερα περίπτωση θα είναι πολιτικές υπέρ των ολίγων και κατά των πολλών».
Η κα Δούρου τόνισε επίσης:
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μεγάλη απόσταση από τις ιδρυτικές αρχές της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έχει μεγάλη απόσταση από το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα, σοβαρό, ευρωπαϊκό, κεντροδεξιό κόμμα.
»Έχει πλέον τεράστια απόσταση από αυτό που λέμε αστική, κοινοβουλευτική δημοκρατία» και ξεκαθάρισε:
«Ήρθαμε να κάνουμε ένα μεγάλο κάλεσμα ανατροπής του κου Μητσοτάκη».
«Για μένα ένας μεγάλος κίνδυνος υπάρχει. Να παρουσιαστεί στον κόσμο ότι όλα τα κόμματα είναι το ίδιο. Απέναντι σε αυτό που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης είναι να αποδείξουμε ότι τιμάμε τη δημοκρατία. Είμαστε το πρώτο κόμμα που έχει κυβερνήσει και έχει κάνει απολογισμό. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Ενώ είμαστε σε θέση αντιπολίτευσης, μπήκαμε στη διαδικασία να παρουσιάσουμε στους Έλληνες και τις Ελληνίδες τις προγραμματικές μας θέσεις. Ο κ. Μητσοτάκης πάνω απ’ όλα έχει πληγώσει τη Δημοκρατία. Επιχειρούμε να φέρουμε την πίστη στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες», ανέφερε η κα Δούρου, ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απάντησε μεταξύ άλλων:
«Ένας στόχος της 2ης φοράς αριστερά είναι να επανονοματοδοτήσουμε έννοιες ταλαιπωρημένες, όπως εκσυγχρονισμός, μεταρρύθμιση.
»Στο όνομα των μεταρρυθμίσεων βρέθηκαν εργαζόμενοι στο δρόμο. Θα είναι νίκη για την τραυματισμένη Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επανονοματοδοτήσει αυτές τις έννοιες.
»Καλλιεργεί κάθε καλοκαίρι ο κ. Μητσοτάκης μία λογική πρόωρων εκλογών. Φέτος ξεκινήσαμε με ντροπιαστικές δηλώσεις. Τον Μάιο μας έλεγαν ότι φέτος το καλοκαίρι θα έχουμε κανονικότητα. Δεν ξέρω αν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης».
Παππάς: «Μην εκπλαγείτε αν δείτε τις επόμενες ημέρες να… φυτρώνουν στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης σενάρια αλλαγής Πρωθυπουργού από αυτή τη Βουλή»
Ο Νίκος Παππάς με τη σειρά του ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή ξεπέρασε και τις πιο ακραίες εκτιμήσεις που είχαμε μεταξύ μας κάνει, σε σχέση με το πως θα αξιοποιήσει τη μέθοδο της τυμβωρυχίας, για να αντεπιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, απέναντι στην κοινωνία και τα προβλήματα.
»Την ώρα που έχουν καεί 1,5 εκατομ. στρέμ., απευθύνεται στον κόσμο που έχασε το βιός και τα σπίτια του και τους λέει ότι ήθελαν ένα ελικόπτερο πάνω από το σπίτι τους. Προφανώς και δεν έχει καμία συναίσθηση του πράγματος.
»Η φθορά του είναι τεράστια και μεγάλη και λέγοντάς σας ότι μην εκπλαγείτε αν δείτε τις επόμενες ημέρες να… φυτρώνουν στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης σενάρια αλλαγής Πρωθυπουργού από αυτή τη Βουλή. Είναι σενάρια τα οποία τα έχουμε δει, δεν θα εκπλαγούμε αν τα ξαναδούμε. Είναι σε ορισμένα εγχειρίδια τα οποία μπήκαν σε εφαρμογή στις αρχές της περασμένης δεκαετίας.
»Και την αλλοπρόσαλλη ακροδεξιά που υποβοηθείται από κομμάτι των ΜΜΕ και τα τηλεοπτικά κόμματα που είναι κατασκευάσματα των studios και όχι των κοινωνικών διεργασιών.
»Έχουμε δει και Πρωθυπουργούς αναλώσιμους. Από τα κέντρα που προωθούν ένα συγκεκριμένο οικονομικό project».
Απαντώντας σε ερώτηση για τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό που «καρκινοβατεί» εδώ και δεκαετίες, ο κ. Παππάς είπε:
«Μιλάτε για ένα έργο που είχε μία παγωμένη μελέτη εδώ και μία δεκαετία, την οποία η δική μας κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε για να επανεκκινήσει.
»Εδώ έχουμε ένα “πάγωμα” και πρέπει να σας πω ότι δεν πρέπει να αισθάνεστε μόνοι.
»Έχουμε πλέoν μία γενικευμένη απραξία και μία αναβλητικότητα σε σχέση με κρίσιμες υποδομές, που θα έπρεπε να έχουν αναπτυχθεί.
»Ακυρώθηκαν όλες οι προτεραιότητες που είχαμε δρομολογήσει εμείς από την Κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη. Υποτίθεται θα υπήρχε ένας σχεδιασμός που δεν έχει όμως λειτουργήσει.
Για την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παππάς υποστήριξε:
«Εξαντλήσαμε τη συναίνεση σε σημείο παρεξήγησης. Στου κουφού του πόρτα όσο θέλεις βρόντα… Τους είπαμε για το σύστημα υγείας, τις ΜΕΘ…
»Ποιος είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν χρειαζόμαστε 5.500 δασοπυροσβέστες;
»Σε ποια σύσκεψη έγινε αυτό βρε παιδιά; Ποιος το είπε; Ποιοι συμφώνησαν; Έλεος πια… Δεν πρέπει να δοθεί μία εξήγηση.
»Εμείς συγκροτήσαμε το πρόγραμμά μας, κάναμε την συνδιάσκεψή μας.
»Παίρνουμε πολιτικές πρωτοβουλίες συσπείρωσης».
Σχετικά με την mediaκή αντιμετώπιση που τυγχάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς ανέφερε:
«Η αντιμετώπιση μίας Αριστερής Κυβέρνησης από τα μιντιακά συγκροτήματα είναι κάτι που παρατηρείται και διεθνώς, όχι μόνο στην Ελλάδα. Θα το χαρακτήριζα αναμενόμενο. Μέσα Ενημέρωσης και συγκεκριμένα συμφέροντα δεν χαρίστηκαν σε κανέναν, όσες χάρες κι αν τους έγιναν. Έχουμε δει πράγματα και θάματα. Δεν γράψαμε το Σύνταγμα στα παλαιότερα των υποδημάτων μας και συγκρουστήκαμε με αυτά τα συμφέροντα. Οι αντίπαλοί μας θέλουν να ξεχάσουν την 1η φορά αριστερά. Εμείς όχι! Αν αποφασίσει πρόωρες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης θα τον διευκολύνουμε».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου