Wednesday, 24 April, 2024

«ΕΑΝ»: Τo κόμμα Κανελλόπουλου-Κασιδιάρη. Με αυτό θα κατέβουν στις εκλογές;

Προσπάθεια Κανελλόπουλου να υπερκεράσει το ανάχωμα της ενδεχόμενης απαγόρευσης συμμετοχής του στις επικείμενες βουλευτικές από τον Άρειο Πάγο.

Το πολιτικό κόμμα «ΕΑΝ» που είχε ιδρύσει ο ίδιος στις 13 Φεβρουαρίου του 2022, αλλά ανέστειλε πρόσφατα τη λειτουργία του, επανάφερε σε ισχύ ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, σε μια προσπάθεια να υπερκεράσει το ανάχωμα της ενδεχόμενης απαγόρευσης συμμετοχής του στις επικείμενες βουλευτικές από τον Άρειο Πάγο. Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική αίτηση που κατατέθηκε  χθες, από εκπρόσωπο του κ. Κανελλόπουλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η κίνησή του αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας «ανάχωμα» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, «ΕΛΛΗΝΕΣ», τα «ηνία» του οποίου είχε αναλάβει ο κ. Κανελλόπουλος μετά την εκλογή του στην προεδρία.

Το ενδεχόμενο του αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη από την Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, που θα πάρει την τελική απόφαση, οδήγησε, όπως εκτιμάται, τον κ. Κανελλόπουλο στην επαναφορά  του κόμματος του, για να συμμετέχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Σημειώνεται ότι ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, χθες, Παρασκευή 21 Απριλίου, ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στις εκλογές με το κόμμα που ίδρυσε το «ΕΑΝ».

Σήμερα ανακοινώνει τις προθέσεις του ο Κασιδιάρης

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να ανακοινώσει τις προθέσεις του σήμερα Σάββατο, μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό που μένει να αποκαλυφθεί είναι το πώς ο Κασιδιάρης θα παρουσιάσει την εξέλιξη αυτή και πώς θα προσπαθήσει -εκμεταλλευόμενος τα σοβαρά λάθη των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, τις αστοχίες και τις παλινωδίες στη διαχείριση του ζητήματος- να το κεφαλαιοποιήσει πολιτικά, προς όφελος του «ΕΑΝ». Σε κάθε περίπτωση η σκυτάλη περνά και πάλι στη Δικαιοσύνη με το έργο του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου να γίνεται πιο πολύπλοκο, όπως λένε ειδικοί, συμπληρώνοντας με νόημα ότι δεν υπάρχει προηγούμενο εφαρμογής της διάταξης, όπως αναφέρει το in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου