Tuesday, 19 March, 2024

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Την διεξαγωγή εκλογών στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Όσον αφορά, δε, την περίπτωση διεξαγωγής δεύτερων εκλογών αυτές είπε οτι θα διεξαχθούν στις αρχές Ιουλίου

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επισήμανε για άλλη μια φορά την «παγίδα ακυβερνησίας» από την απλή αναλογική τονίζοντας ότι «η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει».

«Γι’ αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στην εισήγησή του προχώρησε έναν μινί απολογισμό του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης από το 2019.

Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Τονίζω την αλήθεια του δημόσιου λόγου που απαντά στο δηλητήριο των πολιτικών μας αντιπάλων. Παράλληλα έχουμε ένα συνεχές χρέος να αποκαλύπτουμε την παγίδα ακυβερνησίας της απλής αναλογικής εξηγώντας ότι η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει. Γι’ αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό.

Εξακολουθούμε να υπηρετούμε την αποστολή μας ως υπουργοί όλων των Ελλήνων ενώ στην βουλή θα προωθούμε νομοσχέδια που έχουν προωθηθεί χωρίς τροπολογίες της τελευταίας στιγμής

Έχουμε ενισχύσει παιδεία και υγεία με χιλιάδες προσλήψεις, η εθνική μας άμυνα έχει θωρακιστεί ενώ αντιμετωπίσαμε το μεταναστευτικό μετά την κατάσταση που κληρονομήσαμε το 2019

Τηρήσαμε τις προεκλογικές μας υποσχέσεις, στηρίζουμε το εισόδημα των πολιτών, κάναμε πράξη ότι θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και θα φέρουμε επενδύσεις. Σχεδόν έχουμε μηδενίσει τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, έχουμε τον 6ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη

Πρόκειται, όπως γνωρίζετε για πρωτοβουλίες που ενεργοποιήθηκαν ενώ αντιμετωπίσαμε παράλληλες κρίσεις όπως η πανδημία, την απόπειρα μεταναστευτικής εισβολής, την ενεργειακή κρίση. Το έργο αποτυπώνεται σε 432 νόμους που ψηφίστηκαν και καλύπτουν όλο το φάσμα της πολιτικής, είπε μεταξύ άλλων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου