Friday, 29 March, 2024

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Έσπασε το «φράγμα» των 100.000 ψηφοφόρων

Ξεπερνά τις προσδοκίες η προσέλευση στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ήδη, λίγο μετά τις 17:00, έσπασε το «φράγμα» των 100.000 πολιτών που έχουν ψηφίσει, ενώ η προσέλευση συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχεδόν διπλασιάζει τα μέλη του, ενώ παρατηρείται μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας.

Η ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα όλης της χώρας συνεχίζεται και εφόσον κριθεί απαραίτητο από τη ροή ψηφοφόρων στις κάλπες, θα δοθεί παράταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός είναι να κλείσουν οι κάλπες στις 8 το βράδυ, αλλά όλα δείχνουν ότι η μαζική προσέλευση θα οδηγήσει σε παράταση της διαδικασίας. Η μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία καταγράφεται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Δυτική Ελλάδα (κυρίως Αχαΐα), Κρήτη και Πελοπόννησο.

«Ιστορική ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε στο Περιστέρι για να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε στο Δημαρχείο Περιστερίου, στον εκθεσιακό χώρο, λίγο μετά τις 9:30πμ και εξερχόμενος αναφέρθηκε στη σημερινή εκλογική διαδικασία και τη σημασία της.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την «Κυριακή της Δημοκρατίας» και την «Κυριακή της Συμμετοχής» ενώ τόνισε πως οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε πάνω από 1.000 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα, από τον Έβρο έως τη Γαύδο και από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο. «Μια γιορτή συμμετοχής που μπορεί να δυναμώσει και να εμπεδώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε:

«Δεν είναι μόνο η εκλογή του προέδρου αλλά της συλλογικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά θέλουμε αυτή η διαδικασία να μην αφορά μονάχα τα εσωτερικά μας, που για εμάς είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία και θα μας δυναμώσει πολύ, αλλά να αφορά και το μέλλον αυτού του τόπου. Για αυτό καλούμε σήμερα στις κάλπες μας κάθε δημοκρατικό πολίτη, να έχει μια ευκαιρία, να στείλει ένα μήνυμα δυνατό, να ακουστεί η φωνή του» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου