Friday, 19 April, 2024

Εκλογές 2023: Ποια πρωτοκλασάτα ονόματα της ΝΔ έμειναν εκτός Βουλής

Παρά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με τα αποτελέσματα στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν

την Κυριακή 21 Μαΐου, πρώην υπουργοί και προβεβλημένα πρόσωπα μένουν εκτός Βουλής.

Από τα ηχηρότερα ονόματα της Νέας Δημοκρατίας που δεν εκλέχθηκαν είναι ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δεν εκλέχθηκε στη Φιθώτιδα, ενώ την έδρα στο νομό πήρε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Εκτός βουλής έμεινε και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, καθώς δεν εκλέχθηκε στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ δεν πήταν ικανό αριθμό ψήφων ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος στην Κοζάνη, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης στα Χανιά, και η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή στις Σέρρες.

Δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στα Ιωάννινα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς στα Ιωάννινα, ενώ στην ίδια περιφέρεια δεν εκλέχθηκε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Στην Α’ Πειραιά δεν εκλέχθηκε η Νόνη Δούνια, ενώ κέρδισε τη μάχη των σταυρών η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, όπως και ο Νίκος Βλαχάκος, αδελφός του ήρωα των Ιμίων, Παναγιώτη Βλαχάκου. Εκτός Βουλής μένει και ο Γιάννης Τραγάκης, που εκλεγόταν στην Β’ Πειραιώς από το 1974, και στο νότιο τομέα της Β’ Αθηνών ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου