Friday, 19 April, 2024

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ: Όλα «κλειδώνουν» γύρω από τις 20 Δεκεμβρίου

​Χριστουγεννιάτικες κάλπες θα στηθούν, όπως όλα δείχνουν, για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Η Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας (ΚΕΦΕ) συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης και σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε οι εκλογές να διεξαχθούν στις 20 Δεκεμβρίου, δηλαδή πέντε μέρες πριν από τα Χριστούγεννα! Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δεύτερος γύρος, αν χρειαστεί, θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου 2016.
Αν και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η εταιρεία που θα αναλάβει τις εκλογές, φαβορί είναι η Vodafone, επιστολή της οποία θα εξέταζε σήμερα η ΚΕΦΕ. Στην επιστολή της η Vodafone δηλώνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη μόνον αν ο πρώτος γύρος των εκλογών διεξαχθεί μετά τις 19 Δεκεμβρίου, επισημαίνοντας τον κίνδυνο αστοχίας σε περίπτωση που οι εκλογές γίνουν νωρίτερα πχ στις 13 Δεκεμβρίου.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποστηρίζει ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μετά τις γιορτές, ενώ οι κ.κ Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας τονίζουν πως θα πρέπει οι κάλπες να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό. Από το επιτελείο του κ. Κυρ.Μητσοτάκη δηλώνουν ότι επιθυμούν οι εκλογές να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου μόνο όμως στην περίπτωση που η εταιρεία μπορεί να εξασφαλίσει τη διενέργειά τους, διαφορετικά δεν έχουν αντίρρηση να μετατεθεί η εκλογική αναμέτρηση για τον Ιανουάριο, απορρίπτοντας κάθε συζήτηση για plan b.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ: Όλα «κλειδώνουν» γύρω από τις 20 Δεκεμβρίου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου