Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Εκλογοδικείο: Αυτοί είναι οι δύο βουλευτές που μπαίνουν στη Βουλή – Ποιοι φεύγουν από τα έδρανα

Η σύνθεση της Βουλής αλλάζει έπειτα από τις αποφάσεις που εξέδωσε το Εκλογοδικείο την Τρίτη,

κατόπιν επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων. Συγκεκριμένα, άλλαξε χέρια η έδρα στην Κορινθία με την αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ΝΔ, Μαρία Ελένη Σούκουλη-Βιλιάλη να παραδίδει την έδρα της στον Κωνσταντίνο Κόλλια.

Η κα. Σούκουλη-Βιλιάλη είχε εκλεγεί βουλευτής για πρώτη φορά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, συγκεντρώνοντας 8.583 ψήφους. Υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας. Από το 2010 έως το 2019 υπήρξε περιφερειακή Σύμβουλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ενώ την τετραετία 2006-10 ήταν νομαρχιακή σύμβουλος στην Κόρινθο.

Όσο για τον κ. Κόλλια, επιστρέφει στα κοινοβουλευτικά έδρανα έπειτα από 6,5 χρόνια. Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2007 και μετά το 2010 είχε διατελέσει αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης στη ΝΔ. Επίσης στις Νομαρχιακές Εκλογές του 1998, του 2002 και του 2006 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης νομαρχιακός σύμβουλος στην Κόρινθο, ενώ δύο φορές έχει διατελέσει αναπληρωτής νομάρχης. «Η επιστροφή μου στα κοινοβουλευτικά έδρανα ύστερα από 6,5 χρόνια, με γεμίζει συγκίνηση και ευθύνη», δήλωσε μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου ο κ. Κόλλιας.

Αλλαγή, όμως, υπήρξε και στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής Ημαθίας, Ευφροσύνη (Φρόσω) Καρασαρλίδου παραδίδει την έδρα της στον Άγγελο Τόλκα.
Η κα. Καρασαρλίδου γεννήθηκε το 1962 στο Γιαννακοχώρι Νάουσας. Από το 1982 ζει και εργάζεται στη Νάουσα. Μέχρι το 2008 εργάστηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο της πόλης. Σήμερα είναι ιδιοκτήτρια μιας μικρής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και παραγωγή αντικειμένων από γυαλί και απασχολεί επτά εργαζόμενους. Είναι παντρεμένη με τον Πάνο Παρχαρίδη και έχουν μια κόρη, την Βάσια. Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική δράση. Εξελέγη βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015 και επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου, σε ανακοίνωσή της, σημείωσε: «Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο επέλεξε να ακυρώσει την ψήφο εκατοντάδων πολιτών της Ημαθίας που συμμετείχαν κανονικά στις εκλογές, για μόνο το λόγο ότι ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι αμέλησαν να μονογράψουν τους σταυρούς προτίμησης στα ψηφοδέλτια, δηλαδή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Η απόφαση είναι σεβαστή, αλλά δεν είναι υπεράνω κριτικής. Οι εκλογές κερδίζονται με την ψήφο του λαού και όχι σε δικαστικές αίθουσες. Η Δημοκρατία βγαίνει βαρύτατα τραυματισμένη, όταν θέση στην εθνική αντιπροσωπεία καταλαμβάνει άλλος από αυτόν που κέρδισε τη λαϊκή ψήφο. Το να επιρρίπτονται σε βάρος των εκλογέων σφάλματα των δικαστικών αντιπροσώπων δεν είναι μόνον εξωφρενικό, είναι ασύμβατο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είναι αυτονόητο ότι, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες πολίτες της Ημαθίας που με τίμησαν με την ψήφο τους, θα συνεχίσω με αμείωτο ζήλο να εργάζομαι με όλες τις δυνάμεις μου για το καλό του τόπου. Επιφυλάσσομαι για τις ενέργειές μου αφού καθαρογραφεί η απόφαση».

Όσο για τον Άγγελο Τόλκα, έχει διατελέσει δύο φορές υφυπουργός. Η πρώτη ήταν επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, όπου ήταν υφυπουργός Επικρατείας και η δεύτερη στον ανασχηματισμό Τσίπρα το 2019, όταν ήταν υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Γεννήθηκε στις στις 6 Αυγούστου 1978 στην Νάουσα, γιος του Χαράλαμπου και της Ευγενίας, το γένος Τσιάκαλου. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων και το Εργασιακό Δίκαιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή. Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση ως φοιτητής.

Διετέλεσε για τρία χρόνια πρόεδρος της Κίνησης Νέων για την Ευρώπη (AEGEE). Το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά. Ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας ανέπτυξε δράσεις και προτάσεις τόσο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όσο και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Στις 3 Αυγούστου 2011 ορκίστηκε Υφυπουργός Επικρατείας. Τον Οκτώβριο του 2018 ήρθε σε σύγκρουση με την Φώφη Γεννηματά και παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής και την επιτροπή ψηφοδελτίων.

«Μερικές φορές αυτό για το όποιο παλεύουμε καθυστερεί. Όμως με επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά, είμαστε ικανοί να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος. Έτσι, σήμερα έχω την μεγάλη χαρά να ανακοινώσω πως η εκλογή μου ως Βουλευτή Ημαθίας επικυρώθηκε χθες από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Μετά από δύο χρόνια μάχης για την αναγνώριση αυτής της πραγματικότητας, ανυπομονώ να αναλάβω την ευθύνη για όλα όσα έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου οι συντοπίτες μας τον Ιούλιο του 2019. Σας ευχαριστώ θερμά. Συνεχίζουμε δυνατά», δήλωσε μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου