Wednesday, 24 April, 2024

Ελλάδα-Ισραήλ: Μας φορτώνουν αμυντική συμφωνία 5,4 δις!

5,4 δισεκατομμύρια θα λάβει το Ισραήλ από την Ελλάδα… Μας φορτώνουν νέα χρέη δισεκατομμυρίων χωρίς να μας ρωτήσουν!
Η Ελλάδα υπέγραψε με το Ισραήλ την μεγαλύτερη έως σήμερα συμφωνία για την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ και μετέδωσε το Reuters (τα… υποτιθέμενα καλά νέα για την άμυνα μας). Η συμφωνία έγινε από τις αρχές του έτους και τώρα “έπεσαν” οι υπογραφές.


«H συμφωνία αυτή αντικατοπτρίζει τις άριστες σχέσεις που αναπτύσσουμε με την Ελλάδα. Πρόκειται για μια μακρόπνοη συνεργασία, η οποία θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τόσο του Ισραήλ όσο και της Ελλάδας. Θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στις δύο χώρες και θα προωθήσει την σταθερότητα στη Μεσόγειο. Ευχαριστώ τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας και φίλο μου, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για τη συνεργασία στην προώθηση αυτού του έργου και την έγκριση του από την ελληνική κυβέρνηση» έλεγε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ τον Ιανουάριο, κατά τη συνάντηση της συμφωνίας.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ισραηλινή εταιρεία αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων Elbit Systems Ltd. θα λειτουργεί ένα κέντρο εκπαίδευσης για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία με βάση ένα συμβόλαιο ύψους περίπου 1,65 δισ δολαρίων, (αρχικά, σύνολο 5,4 δις) σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο.
Η εταιρεία Elbit ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει ολόκληρο τον εκπαιδευτικό στόλο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας-που αποτελείται από δεκάδες εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 και T-6- με νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 και θα τον συντηρεί για περίπου μια 20ετία. Να πώς γίνονται οι συμφωνίες αθόρυβα και μπαίνει στα μνημόνια η χώρα μας…
πληροφορίες: Reuters

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου