Friday, 19 April, 2024

Ελλάδα σε Τουρκία: Δεν δικαιούστε να μας κάνετε μαθήματα!

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία μετά τη νέα προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, με την οποία κατηγορεί την Ελλάδα

για βαναυσότητα και της κάνει… μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ουσιαστικά, η Ελλάδα διαμηνύει στην Τουρκία πως δεν είναι σε θέση να της κάνει μαθήματα και κυρίως πως η Αθήνα δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι της Άγκυρας.
«Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Η Αθήνα, κατηγορεί την Άγκυρα για κυνισμό, επισημαίνοντας πως «τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση».
Και καταλήγει με ένα σαφές μήνυμα: θέλουμε διάλογο, αλλά δεν θα… παίξουμε το παιχνιδάκι της Τουρκίας. «Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Η αποστομωτική απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήρθε λίγη ώρα μετά την προκλητική δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε… μαθήματα ανθρωπισμού στην Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ελλάδα πως προτιμά την ένταση από τον διάλογο με την Τουρκία, πως παραπλανά την κοινή γνώμη, πως παραποιεί τα γεγονότα για εσωτερικούς σκοπούς και θεωρεί πως η Ελλάδα κινητοποιείται από το «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου». Μάλιστα, καλεί (!) την ελληνική ηγεσία να λογικευτεί!
Η Τουρκία κάνει λόγο για αναφορές οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα «έχει σαφώς παραβιάσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ανθρώπων που ζητούν άσυλο και ειδικά το δικαίωμά τους στη ζωή». Μάλιστα, ο Ακσόι χαρακτηρίζει «ντροπιαστικό» να αποκαλούνται «αθώοι άνθρωποι» στην Τουρκία «βάρβαροι».
«Το ελληνικό κράτος πρέπει να απαλλαχθεί από τη βαρβαρότητά του. Γι’ αυτό πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζει, να μην τους κακομεταχειρίζεται και να μην τους ωθεί πίσω (σ.σ. στην Τουρκία εννοεί)», συνεχίζει ο Ακσόι.
Και η δήλωσή του «κλείνει» με την εξής φράση: «Επίσης, αυτοί που υποστηρίζου ότι είναι το Λίκνο του (υποτιθέμενου) πολιτισμού, πρέπει να σέβονται εκείνους που έχουν άλλη γλώσσα και άλλη θρησκεία».
newsit.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου