Thursday, 25 April, 2024

Ευρωεκλογές: Μάχη για Ζαγοράκη-Αμυρά – Ποιοι εκλέγονται σε Ευρωβουλή, και δήμους

Υπερμαραθώνιο θυμίζει η διαδικασία καταμέτρησης-ενσωμάτωσης των ψήφων στις Ευρωεκλογές και στους μεγάλους δήμους της Αθήνας

και της Θεσσαλονίκης, καθώς τρεις ημέρες μετά το κλείσιμο των κάλπεων, το υπουργείο Εσωτερικών πασχίζει να δώσει τα τελικά αποτελέσματα.
Με το 99,29% των εκλογικών τμημάτων και το 61,81% των ψήφων, ο συνδυασμός του Γιάνη Βαρουφάκη έχασε την έδρα που κέρδιζε στην αρχή της διαδικασίας, ενώ η Νέα Δημοκρατία εκλέγει οκτώ ευρωβουλευτές, προσδίδοντας αγωνία στη διαδικασία, καθώς γίνεται μεγάλο «ντέρμπι» μεταξύ του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Γιώργου Αμυρά για την τελευταία όγδοη θέση στο ευρωκοινοβούλιο.
Την κούρσα στη λίστα της Νέας Δημοκρατίας, που συγκεντρώνει ποσοστό 33,12%, οδηγεί ο Στυλιανός Κυμπουρόπουλος, με 371.019 ψήφους και ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 310.933 ψήφους. Στην «ουρά», δίνουν μάχη ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με 115.062 ψήφους και ο Γιώργος Αμυράς με 114.543 ψήφους.
Πιο συγκεκριμένα, από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μαρία Σπυράκη, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει ποσοστό 23,77%, εκλέγονται έξι ευρωβουλευτές, ενώ η λίστα έχει ξεκαθαρίσει. Πιο συγκεκριμένα, πρώτος σε ψήφους είναι ο Δημήτρης Πάπαδημούλης (179.857) και ακολουθούν οι Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξανδρος Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.
Το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), με ποσοστό 7,72% εκλέγει δύο ευρωβουλευτές και συγκεκριμένα τους Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή.
Το ΚΚΕ, με ποσοστό 5,34%, εκλέγει επίσης δύο ευρωβουλευτές και συγκεκριμένα τους Κωνσταντίνο Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνο.
Δύο ευρωβουλευτές εκλέγει η Χρυσή Αυγή (4,88%) (Ιωάννη Λαγό και Θανάση Κωνσταντίνου), ενώ η Ελληνική Λύση (4,18%) παίρνει μία έδρα, την οποία κερδίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Η μάχη της Θεσσαλονίκης
Στον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος συνδυασμός θα αναμετρηθεί με τον Νίκο Ταχιάο, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με ποσοστό 22,42%. Η διαφορά μεταξύ του Κωνσταντίνου Ζέρβα (14,92%) και του Γιώργου Ορφανού (14,50%) είναι μόλις 510 ψήφοι, στο 97,68% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων. Τέταρτη και εκτός ανταγωνισμού, έμεινε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, με ποσοστό 13,52%.
Ακολουθεί η λίστα με τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται ανά συνδυασμό, στο 84,10% της ενσωμάτωσης των σταυρών.
Με τον συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου εκλέγονται 11 δημοτικοί σύμβουλοι και συγκεκριμένα οι:
Με τον συνδυασμό του Κωνσταντίνου Ζέρβα εκλέγονται επτά δημοτικοί σύμβουλοι και συγκεκριμένα οι:
Με τον συνδυασμό του Γιώργου Ορφανού εκλέγονται επίσης επτά δημοτικοί σύμβουλοι και συγκεκριμένα οι:
Με τον συνδυασμό της Κατερίνας Νοτοπούλου εκλέγονται επτά δημοτικοί σύμβουλοι και συγκεκριμένα οι:
Ο συνδυασμός του Σπύρου Βούγια κερδίζει τρεις δημοτικούς συμβούλους και συγκεκριμένα τους:
Ο συνδυασμός του Παναγιώτη Ψωμιάδη κερδίζει τρεις δημοτικούς συμβούλους και συγκεκριμένα τους:
Με τον συνδυασμό του Σωτήρη Ζαριανόπουλου εκλέγονται δύο δημοτικοί σύμβουλοι και συγκεκριμένα οι:
Επίσης εκλέγονται ως επικεφαλής των συνδυασμών τους που κερδίζουν μία έδρα οι Πέτρος Λεκάκης, Μάκης Κυζιρίδης, Χάρης Αηδονόπουλος, Μιχάηλ Τρεμόπουλος, Αντώνης Γαζάκης, Γιώργος Ρακκάς, Γιάννης Κουριαννίδης, Ιωάννης Νασιούλας και Βασίλειος Μωυσίδης.
Η τελική κατάταξη των δημοτικών συμβούλων είναι πιθανόν να αλλάξει με την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης των ψήφων και την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων.
Η μάχη της Αθήνας
Στην Αθήνα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, καθώς στον δεύτερο γύρο πέρασαν ο Κώστας Μπακογιάννης, με ποσοστό 42,66% και ο Νάσος Ηλιόπουλος, με ποσοστό 16,97%, ενώ η καταμέτρηση έχει φτάσει στο 99,79% των εκλογικών τμημάτων.
Ακολουθεί η λίστα ανά συνδυασμό των δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται, ενώ η ενσωμάτωση των σταυρών βρίσκεται στο 99,05%.
Με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη εκλέγονται 21 δημοτικοί σύμβουλοι
Με τον συνδυασμό του Νάσου Ηλιόπουλου εκλέγονται οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι
Με τον συνδυασμό του Παύλου Γερουλάνου εκλέγονται έξι δημοτικοί σύμβουλοι
Με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη εκλέγονται πέντε δημοτικοί σύμβουλοι
Με τον συνδυασμό του Νίκου Σοφιανού εκλέγονται τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι
Εκλέγονται επίσης ως επικεφαλής των συνδυασμών τους οι Γεώργιος Καραμπελιάς, Γεώργιος Βουλγαράκης, Βασίλειος Καπερνάρος, Πέτρος Κωνσταντίνου και Ντίνα Ρέππα.
Οι λίστες είναι πιθανόν να αλλάξουν με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων της καταμέτρησης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου