Friday, 19 April, 2024

Ευρωεκλογές 2019: Τα κρυφά μηνύματα των δημοσκοπήσεων και το κριτήριο του κόσμου! 

Με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν το δικό τους «τόνο» στην προεκλογική αντιπαράθεση, Τσίπρας και Μητσοτάκης διασταυρώνουν τα «ξίφη»

10 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τις προεκλογικές παροχές.
Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι όλα είναι ανοιχτά ακόμη και πως υπάρχει η δυνατότητα να γυρίσει υπέρ του το «παιχνίδι».
Με τη σειρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το πρώτο κόμμα και δεν ανατρέπεται η διαφορά. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά στις δημοσκοπήσεις, η Πειραιώς θεωρεί ότι δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα οι παροχές που ανακοινώνει η κυβέρνηση.
Στην Κουμουνδούρου, ωστόσο, οι απόψεις διίστανται. Ορισμένα στελέχη εκφράζουν την άποψη ότι οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν τη σωστή εικόνα και επομένως περιμένουν να ανοίξουν οι κάλπες και να δουν το αποτέλεσμα. Υπάρχουν, όμως, και κάποια στελέχη που υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει την ανατροπή και η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι μικρή.


Στη Νέα Δημοκρατία, το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμά ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα θα είναι τέτοια που θα δημιουργήσει στην κυβέρνηση εσωτερικές αντιδράσεις, αναγκάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα να λάβει αποφάσεις.
Μάλιστα, θεωρούν πως εάν η διαφορά είναι τέτοια, τότε οι βουλευτικές εκλογές δεν θα αργήσουν.
Χαμηλώνουν τον πήχη
Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός χαμήλωσε τον πήχη του νοήματος των ευρωεκλογών, σημειώνοντας ότι θα πρόκειται για δημοσκόπηση κι όχι για απόφαση περί εθνικών εκλογών.
Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για δημοψήφισμα, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να συνδυαστεί με τις πολιτικές εξελίξεις.
Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός θέλει να υποβιβάσει το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου, έτσι ώστε να μην υποστεί τις συνέπειες και να αποφύγει να λάβει οδυνηρές αποφάσεις.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την άλλη, φροντίζει να αναδεικνύει την εκλογική κάλπη. Και αυτό γιατί εάν η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω από έξι μονάδες, τότε θα μπορέσει πιο εύκολα -όπως πιστεύουν στη ΝΔ- να παρασύρει τον Αλέξη Τσίρπα στο δικό του γήπεδο προκειμένου να προκηρύξει εκλογές νωρίτερα από το φθινόπωρο.

Όσο για το κριτήριο του κόσμου, εφόσον παραμένουν στις προτιμήσεις οι… επώνυμοι, όπως η Κουντουρά ή ο Γεωργούλης,… είμαστε άξιοι της μοίρας μας! 
cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου