Friday, 29 March, 2024

Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία για το αποτέλεσμα των εκλογών

Φωνή των λαϊκών διεκδικήσεων στο περιφερειακό συμβούλιο, δύναμη αγώνων στην κοινωνία
Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά έδωσε μάχη στο πολιτικό κλίμα που διαμόρφωσε η αντιλαϊκή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και η καμπή που περνά το λαϊκό μαζικό κίνημα από το διασυρμό της Αριστεράς μέσα από τις κυβερνητικές επιλογές.
Σε αυτές τις συνθήκες εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής κοινωνικής χρεοκοπίας που σχεδιάζεται από κοινού με την ΕΕ και του εναγκαλισμού με τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, νομιμοποιείται η πολιτική του νεοφιλελευθερισμού και του εθνικισμού της ΝΔ και του Τζιτζικώστα, ενώ καθηλώθηκε το κυβερνητικό ψηφοδέλτιο Γιαννούλη
Ασφαλώς είναι θετικό το γεγονός ότι σε αυτό το τοπίο το ψηφοδέλτιο της εγκληματικής Χρυσής Αυγής έχασε πάνω από το 50% της δύναμής του σε ψήφους και ποσοστά. Η ήττα των φασιστών στην Κ. Μακεδονία είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της αντιφασιστικής δράσης που είναι αναγκαίο να βαθύνει και να εμπλουτιστεί. Είναι συνέπεια και των καταιγιστικών αποκαλύψεων από τη δίκη της Χρυσής Αυγής που αναδεικνύουν τον εγκληματικό της χαρακτήρα.
Συνολικά το αποτέλεσμα αναδεικνύει την ανάγκη για τη συγκρότηση άμεσα ενός ρεύματος αριστερής λαϊκής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και το μνημονιακό πολιτικό σύστημα, το τοπικό κράτος Τζιτζικώστα, την ΕΕ, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό. Για να ενοποιηθούν και να γίνουν δύναμη ανατροπής οι κοινωνικές αντιστάσεις και οι εργατικοί αγώνες. Ανάγκη είναι παράλληλα και το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που θα γίνει γέφυρα ανάμεσα στον καθημερινό αγώνα με την πάλη για μια άλλη κοινωνία, με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων. Αυτή η προσπάθεια είναι η απάντηση και στα πλαστά διλήμματα που προσπαθεί να επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποδοκιμασία του στις ευρωεκλογές. Το πραγματικό δίλημμα είναι: ανοχή στις μνημονιακές δυνάμεις και το πολιτικό σύστημα του κεφαλαίου ή λαϊκό κίνημα ανατροπής και ανταρσίας σε όσα μας ρημάζουν τη ζωή. Σε αυτή την προσπάθεια η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά καταγράφει 17.028 ψήφους και 1,85%, εκλέγοντας έτσι έναν εκπρόσωπο στο περιφερειακό συμβούλιο. Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν με τη ψήφο, αλλά και τη συμμετοχή τους. Δεσμευόμαστε ότι η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία θα είναι φωνή των λαϊκών διεκδικήσεων στο περιφερειακό συμβούλιο, δύναμη αγώνων στην κοινωνία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου