Thursday, 28 March, 2024

Η ΝΔ «άδειασε» την ρατσιστική επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης

Με μια δήλωση του εκπροσώπου Τύπου, Τάσου Γαϊτανη η ΝΔ καταδικάζει ευθέως και κατηγορηματικά την επιστολή της προέδρου ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίης Νικητοπούλου.
«Καταδικάζουμε τις ακραίες δηλώσεις μέλους της νεολαίας του κόμματος. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι κατακριτέες, δεν εκφράζουν τη ΝΔ, άλλα αποτελούν προσωπικές απόψεις της επιστολογράφου. Για το θέμα αυτό έχει επιληφθεί το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της ΟΝΝΕΔ, η οποία έχει και την ευθύνη του θέματος», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Γαϊτάνης.

Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης
Νωρίτερα η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Φαίη Νικητοπούλου μετά το σάλο με τη ρατσιστική επιστολή παραιτήθηκε από την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης. Το στέλεχος ΟΝΝΕΔ παραπέμπεται στο πειθαρχικό της οργάνωσης, μετά την επιστολή που έστειλε η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ώστε να μην εγκατασταθούν μετανάστες στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Η ρατσιστική επιστολή
Οπως προαναφέρθηκε, αφορμή ήταν η επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, διατυπώνοντας την αντίθεσή της στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. Όπως ανέφεραν η παρουσία προσφύγων και μεταναστών «θα προσελκύσει εγκληματίες» και πως «ακόμη και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου; και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα»;

Η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης στην επιστολή της έκανε λόγο για το ενδεχόμενο εμφάνισης πανδημιών όπως η φυματίωση και η ευλογιά, ότι οι ανήλικοι μετανάστες θα πειράζουν σεξουαλικά τα κορίτσια γιατί «τις θεωρούν χαλαρών ηθών λόγω διαφορετικού ντυσίματος». «Θα πρέπει κι εμείς για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας να τους φορέσουμε μαντίλες; Δεν θα δεχτούμε την αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ΟΝΝΕΔ Πεντέλης: Αλλοιώθηκαν τα λεγόμενά μας
Η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης επανήλθε λίγο αργότερα με νέα της ανακοίνωση, υποστηρίζοντας πως αλλοιώθηκαν όσα έγραψαν.

«Ύστερα από όλες τις προκλήσεις και τις αλλοιώσεις των λόγων μας, κατανοούμε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για πολλές απόψεις. Από εδώ και πέρα σιωπούμε και αφήνουμε τους υβριστές να αναπτύξουν τους δικούς τους λόγους. Εμείς ζητήσαμε να ληφθούν υπόψη όλα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, όπως δημιουργήθηκαν και στη Γερμανία, στα νησιά μας, στη Νότια Ιταλία και αλλού. Ο προσεκτικός σχεδιασμός πιθανώς να μπορεί να τα λύσει. Η ζωή των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα και τα έθιμα τους, είναι καθολα σεβαστά. Για να υπάρξει ομαλή ένταξη χρειάζονται προϋποθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φερέφωνά του που μας εγκαλούν, με τον ορο ένταξη προφανώς εννοούν το κολαστήριο της Μόριας που δημιούργησαν. Εμείς είμαστε οι μόνοι που καταθέτουμε επιχειρήματα στη συζήτηση και αναμένουμε από όλες τις πλευρές να ακούσουμε το πως θα επιλυθούν, στα Μελισσια των λίγων σχολικών συγκροτημάτων, του κακού οδικού δικτύου και άλλων πολλών προβλημάτων. Σιωπή λοιπόν».

ΣΥΡΙΖΑ: Πιστό αντίγραφο της Χρυσής Αυγής η ανακοίνωση ΟΝΝΕΔ Πεντέλης
Για την απαράδεκτη επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης τοποθετήθηκε με έντονο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για «αίμα και τρόφιμα “μόνο για Έλληνες”». Η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι στην επιστολή «είναι συγκεντρωμένα όλα τα ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα τα οποία μολύνουν με φυλετικό μίσος την κοινωνία μας».

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου