Saturday, 20 April, 2024

Η πρώτη ήττα της κυβέρνησης ήρθε από… τη μπύρα

Οριστικά αποσύρεται από το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα το οποίο εισάγεται το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής η επιπλέον φορολόγηση

της ελληνικής μπίρας καθώς στην ψηφοφορία που διεξήχθη πριν από λίγα λεπτά στις αρμόδιες επιτροπές οι ΑΝ.ΕΛ αποσκίρτησαν από το κυβερνητικό στρατόπεδο και συντάχθηκαν με την αντιπολίτευση καταψηφίζοντας το άρθρο, το οποίο δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία για να εισαχθεί στην Ολομέλεια.
«Και τώρα μπαίνουμε στα δύσκολα» είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας όταν έφτασε η ώρα να ρωτήσει τους εισηγητές των κομμάτων για την ψήφο τους στο άρθρο 52. Οι ΑΝ.ΕΛ επέμειναν με αποτέλεσμα με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο κ. Μπαλαούρας να ανακοινώσει «Το άρθρο καταψηφίζεται και αποσύρεται. Δεν εισάγεται στην Ολομέλεια».
Από νωρίς το πρωί οι ΑΝ.ΕΛ είχαν κάνει σαφή την πρόθεση καταψήφισης: «Το άρθρο 52 πλήττει την ελληνική ζυθοποιία. Είναι ένας κλάδος που στάθηκε όρθιος μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα. Ή αποσύρετέ το ή ξαναδείτε το. Αν δεν αλλάξει το 52 εμείς δεν πρόκειται να το ψηφίσουμε. Δώσαμε ένα περιθώριο αν μπορούν να γίνουν βελτιώσεις» είπε ο εισηγητής των ΑΝ.ΕΛ Γ. Λαζαρίδης ενώ και ο Θ. Παπαχριστόπουλος δήλωσε: «Πρέπει να το ξαναδούμε αυτό το άρθρο. Δεν είναι στα σκληρά προαπαιτούμενα. Βάζει θέματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».
Κι ενώ στο μέσο της συνεδρίασης ο κ. Μπαλαούρας, αλλά και κυβερνητικοί βουλευτές άφησαν να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει το άρθρο κάτι τέτοιο δεν έγινε καθώς ο Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος ήταν παρών καθ’όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης όχι απλώς δεν τροποποίησε το άρθρο αλλά δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στο ζήτημα.
http://www.parapolitika.gr/

Η πρώτη ήττα της κυβέρνησης ήρθε από… τη μπύρα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου