Saturday, 20 April, 2024

Η σύμβαση με τη Vodafone για τις εσωκομματικές εκλογές και η δημοσκόπηση για τη ΝΔ

Οριστικοποιήθηκε και επίσημα η ανάληψη από την Vodafone της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, καθώς υπεγράφη η σχετική σύμβαση.

Σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. αναφέρεται:
«Υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της εταιρείας Vodafone, η σύμβαση με την οποία η εταιρεία αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, στις 20 Δεκεμβρίου 2015». Πάντως στη Συγγρού δεν είναι λίγα τα στελέχη που εξακολουθούν να εκφράζουν αμφιβολίες για το αν θα εξελιχθεί ομαλά η διαδικασία των εκλογών.
Αναξιόπιστες βρίσκει τις δημοσκοπήσεις που βγάζουν Τζιτζικώστα, ο Μεϊμαράκης
Αναξιόπιστες και αντιεπιστημονικές χαρακτηρίζει τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας ο εκπρόσωπος του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
«Είναι αναξιόπιστες, αντιεπιστημονικές, κατά παράβαση του κώδικα των δημοσκοπήσεων. Είναι προφανές ότι υπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες» ανέφερε σε σχόλιό του. Σημειώνεται ότι κυκλοφόρησε δημοσκόπηση της εταιρίας Metrisi, σύμφωνα με την οποία προηγείται ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην κούρσα διαδοχής της ΝΔ.
Σύμφωνα με την τηλεφωνική έρευνα της εταιρείας Metrisi η οποία πραγματοποιήθηκε από το διάστημα 1η Δεκεμβρίου – 3η Δεκεμβρίου, ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται τόσο στο σύνολο των ερωτηθέντων όσο και μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Αναλυτικότερα, στο σύνολο του δείγματος ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατατάσσεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 26,6% έναντι 23,1% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ενώ ακολουθούν ο ο Άδωνις Γεωργιάδης με 20,8% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 20,5%. Το προβάδισμα του Απόστολου Τζιτζικώστα διευρύνεται σε εκείνους που δηλώνουν ότι έχουν ψηφίσει έστω και μία φορά Νέα Δημοκρατία. Η πλευρά Τζιτζικώστα μετά τη δημοσιοποίηση τςη δημοσκόπησης σημείωσε ότι παγιώνεται η «πρωτιά» καθώς είναι η δεύτερη δημοσκόπηση που περνάει μπροστά ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Η σύμβαση με τη Vodafone για τις εσωκομματικές εκλογές και η δημοσκόπηση για τη ΝΔ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου