Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Θύελλα στο κόμμα Βελόπουλου: Αποχώρησαν δύο βουλευτές μετά τις κατηγορίες για… αποστασία

Αποχωρεί τελικά και ο Αντώνης Μυλωνάκης, μετά την Αναστασία Αικατερίνη Αλεξοπούλου από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

μετά τα όσα συνέβησαν και με την τιμωρία της αλλαγής εκλογικής περιφέρειας που τους επιβλήθη.

Οι αποχωρήσεις από την Ελληνική Λύση των δύο βουλευτών ήρθαν μετά τη πρωτοφανή απόφαση του κόμματος να τους εξορίσει σε άλλες εκλογικές περιφέρειες από αυτές που έχουν εκλεγεί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, μετά τα δημοσιεύματα που τους ενέπλεκαν σε σενάρια αποστασίας, μετά τις εκλογές, σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τη ΝΔ.

Ο Αντώνης Μυλωνάκης και η Αναστασία Αλεξοπούλου αντέδρασαν άμεσα στην απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος με τον κ.Μυλωνάκη να αναφέρει ότι «η απάντηση μου είναι αρνητική» για να κατέβει σε άλλη εκλογική περιφέρεια και ακολούθως ανακοίνωσε την αποχώρησή του, ενώ η κυρία Αλεξοπούλου σε ανάρτησή της έγραψε αρχικά «κρατήστε την καρέκλα της Β1 για τους αγαπημένους σας!» και στη συνέχεια ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή αποφάνθηκε πως «οι φερόμενοι ως “συνομιλητές” της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους. Στόχος της απόφασης είναι να αποδειχθεί το ειλικρινές ενδιαφέρον των εν λόγω βουλευτών για την πατρίδα και μόνον».

Ο τρίτος εκ των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης που τιμωρήθηκε με αλλαγή περιφέρειας είναι ο Απόστολος Αβδελάς, ο οποίος εξορίστηκε από την Α’ Θεσσαλονίκης στα Γρεβενά και το αποδέχθηκε.

Στην ανακοίνωσή του στο Facebook, ο κ. Μυλωνάκης αναφέρει: 

Μετά την επίσημη πλέον ανακοίνωση της Ελληνική Λύση με την οποία αποφασίστηκε χωρίς πρότερη επίσημη ενημερωσή μου και χωρίς καν να ερωτηθώ, δίκην τιμωρίας χωρίς κανένα λόγο και αιτία, η κάθοδός μου σε άλλη εκλογική περιφέρεια εκτός της Ανατολικής Αττικής, η απάντησή μου είναι αρνητική. Ήμουν βουλευτής στη συγκεκριμένη περιφέρεια-και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς στο κόμμα -και παραμένω εργάτης, μαχητής και πιστός στους χιλιάδες ψηφοφόρους μου που με εμπιστεύθηκαν, τους οποίους και υπηρέτησα και υπηρετώ τέσσερα χρόνια τώρα.

Με σοβαρότητα, εντιμότητα, λογική και αξιοπρέπεια δηλώνω ότι θα υπερασπίζομαι πάντα τις ιδεολογικές μου θέσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά την τετραετή παρουσία μου στη Βουλή.

Αυτά τα πολιτικά -εκβιαστικά διλήμματα για αλλαγή περιφέρειας, τα οποία έχουν απώτερους σκοπούς, δεν με αγγίζουν. Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη, καλό και κυρίως τίμιο αγώνα και σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να είναι πάντα με ψηλά το κεφάλι.

Με εκτίμηση, Αντώνιος Μυλανάκης.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Αντώνης Μυλωνάκης προέβη σε δεύτερη ανάρτηση, στην οποία αναφέρει: «Αγαπητές φίλες κι αγαπητοί φίλοι, σήμερα 22/04/2023 και ώρα 17:00 γνωστοποίησα κι επίσημα την παρακάτω επιστολή σχετικά με την αποχώρησή μου από το κόμμα “Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος”.

Πέραν της πικρίας που μου προκάλεσαν, αυτό που προέχει για εμένα είναι να ευχαριστήσω όλους εσάς που με πιστέψατε, με στηρίξατε, μου δείξατε εμπιστοσύνη και με αγαπήσατε ακριβώς για αυτό που είμαι και είδατε σε μένα και από μένα.

Σας υπόσχομαι ότι με οποιονδήποτε τρόπο περνάει από το χέρι μου θα συνεχίζω να βοηθώ εσάς τους απλούς Έλληνες πολίτες, κατοίκους της Ανατολικής Αττικής και μη, καθώς ήταν, είναι και παραμένει ο μοναδικός μου σκοπός… δείτε εδώ περισσότερα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου