Saturday, 20 April, 2024

Καβάλα: Αποδοκιμασίες στον Μητσοτάκη από τους απολυμένους στα Λιπάσματα (vid)

Αποδέκτης αποδοκιμασιών από απολυμένους των λιπασμάτων και των πετρελαίων Καβάλας έγινε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην πόλη της Μακεδονίας. “Ήρθατε στην πόλη των απολύσεων”, του φώναξε ομάδα από εργαζόμενους που έχουν χάσει τις δουλειές τους.

Αρχικά, τον κ. Μητσοτάκη πλησίασαν εργαζόμενοι από τα λιπάσματα Καβάλας, εκ των οποίων ένας του είπε ότι ο ίδιος μιλούσε για σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη και ότι παρά τις δεσμεύσεις του ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, τελικά προχώρησαν οι ομαδικές απολύσεις.

“Οι απολύσεις έχουν ακυρωθεί στα δικαστήρια και περιμένουμε να δράσετε. Και ένα άλλο μεγάλο θέμα εδώ είναι η δημιουργία πληθώρας παρένθετων εταιριών που δημιουργούνται στον χώρο των λιπασμάτων, οι οποίες βάσει των όσων έχει δηλώσει ο κ. Τσακλόγλου στη Βουλή, δημιουργούν χρέη εκατομμυρίων ευρώ απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία και είναι η πρώτη φορά που υπουργός Εργασίας και η κυβέρνησή σας δυστυχώς, το λέω με λύπη, δεν έχει προβεί σε κανέναν έλεγχο για αυτά που έχουμε καταγγείλει”, συνέχισε ο εκπρόσωπος των απολυμένων. Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι γνωρίζει καλά την υπόθεση, την οποία χαρακτήρισε περίπλοκη και πρόσθεσε ότι “αφορά νομοθεσία άλλης κυβέρνησης”. Δεσμεύτηκε ότι θα δει το θέμα μετά τις εκλογές και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι αντέδρασαν έντονα όταν ο κ. Μητσοτάκης αποκάλεσε ιδιωτική διαφορά τη μη συμμόρφωση Λαυρεντιάδη με τη δικαστική απόφαση.

“Να δρομολογήσω μία συνάντηση με τους αρμοδίους για να σας απαντήσω κάτι πιο συγκεκριμένο” είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν δόθηκε λύση, ενώ στη συνέχεια του εξέφρασαν τα παράπονά τους και οι απολυμένοι των πετρελαίων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου