Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κικίλιας-Ιερώνυμος: Συστράτευση για το καλό του λαού και την αύξηση των εμβολιασμών

Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι Πατέρες να στηρίξουν και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας

δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ενημέρωσαν την Ιερά Σύνοδο για την πορεία της πανδημίας και την ανάγκη εμβολιασμού. Σε δηλώσεις μετά την ενημέρωσή τους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σημείωσε ότι «Μέσα στο πνεύμα του έργου της Εκκλησίας θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε για το καλό του λαού μας» ενώ στη συνέχεια σημείωσε ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας ενημέρωσε τα μέλη της ΔΙΣ για τα προβλήματα της πανδημίας στη χώρα μας ενώ ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανέλυσε από την πλευρά της ειδικότητός του τα θέματα της πανδημίας.

Ακόμα ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε «Εκείνο που βγαίνει σαν συμπέρασμα είναι πως χρειάζεται αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί όσο μπορούμε, Η Εκκλησία θα κάνει αυτές τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση αυτών των κακών αποτελεσμάτων που παρουσιάζει η πανδημία. Ευχαριστούμε πάρα πολύ, τόσο τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αλλά κι εγώ προσωπικώς». Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τους δύο άνδρες ενώ τόνισε ότι έγιναν πολλά ερωτήματα από τους Ιεράρχες και τους δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις.  «Η προσπάθειά μας να συνεχιστεί όσο μπορούμε και η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. Στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «Οι ερωτήσεις των Ιεραρχών ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Εμείς στηρίζουμε την επιστημονική αλήθεια και απαντάμε με γνώμονα την επιστημονική αλήθεια. Θέλουμε να επανέλθουμε με τον εμβολιασμό στην κανονικότητα. Είμαστε συνοδοιπόροι με την Εκκλησία στην αναζήτηση της Αλήθειας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου