Thursday, 28 March, 2024

Κικίλιας: Μαίνεται παγκόσμιος πόλεμος για τα υλικά των νοσοκομείων

«Ξέρετε πολύ καλά ότι μαίνεται ένας παγκόσμιος πόλεμος για τα υλικά. Γίνεται μια τεράστια μάχη από την ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να μπορεί μόνιμα

να έχει ροή υλικών, για να προμηθεύει τα νοσοκομεία» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.
Η μάχη είναι καθημερινή, τη βλέπετε μπροστά σας. Βλέπετε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, πού βρίσκονται και πού βρισκόμαστε, σημείωσε ο υπουργός, καλώντας όλους «με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια».
Τα δύσκολα είναι μπροστά και το ιταλικό παράδειγμα απτό – Οι ειδικοί προειδοποιούν
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι στο Νοσοκομείο Καστοριάς «Έχουμε στείλει και άλλους γιατρούς, νοσηλευτές, στείλαμε ξημερώματα σε όλα τα νοσοκομεία – και εδώ και στην Καστοριά – υγειονομικό υλικό».
Νωρίτερα είχε συγκαλέσει σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης, η Διευθύντρια της ΜΕΘ Ελένη Γκέκα, ο Αν. Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος της επιτροπής Λοιμώξεων του νοσοκομείου Σίμος Μεταλίδης και η υπεύθυνη του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Β. Ελλάδος Τζίνα Λεπτοκαρίδου.
Η Δήλωση Κικίλια
Μετά την επίσκεψή του στο ΑΧΕΠΑ, ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ήρθα στη Θεσσαλονίκη για να δω από κοντά τα νοσοκομεία μας και αυτή τη συγκλονιστική προσπάθεια που κάνουν γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.
Είμαι πολύ περήφανος για όλους τους.
Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση μιας πανδημίας, που προφανώς δεν φανταζόταν κανείς ότι θα τύχει στη γενιά μας.
Ζητάω από όλους προσοχή, φροντίδα για τις ευάλωτες ομάδες, να τηρούμε τα μέτρα και να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους, που η δουλειά τους είναι συγκλονιστική, είναι ηρωική, να μπορέσουν να τη φέρουν εις πέρας μέχρι τέλους.
Φτάνουμε στο τέλος Μαρτίου. Είχαμε ένα μήνα τον οποίο πήγαμε μέρα-μέρα με μέτρα, τα οποία πήρε η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την προστασία των πολιτών.
Ελάτε όλοι μαζί να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να μας φροντίσουν και να κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Θα συνεχίσω να πηγαίνω νοσοκομείο-νοσοκομείο σε όλη τη χώρα, γιατί θέλω να στηρίξω αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους σεβόμαστε, τιμάμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την προσπάθεια που κάνουν».
Μαίνεται παγκόσμιος πόλεμος για το υγειονομικό υλικό
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν ελλείψεις στο νοσοκομείο Καστοριάς, ο κ. Κικίλιας σημείωσε: «Έχουμε στείλει και άλλους γιατρούς, νοσηλευτές, στείλαμε ξημερώματα σε όλα τα νοσοκομεία -και εδώ και στην Καστοριά-υγειονομικό υλικό. Ξέρετε πολύ καλά ότι μαίνεται ένας παγκόσμιος πόλεμος για τα υλικά. Γίνεται μια τεράστια μάχη από την ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να μπορεί μόνιμα να έχει ροή υλικών, για να προμηθεύει τα νοσοκομεία.
Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για όλα τα νοσοκομεία και όλα τα κέντρα υγείας, για όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές σε όλη την Ελλάδα.
Η μάχη είναι καθημερινή, τη βλέπετε μπροστά σας. Βλέπετε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, πού βρίσκονται και πού βρισκόμαστε.
Σας παρακαλώ πολύ όλοι, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου