Friday, 29 March, 2024

Κουρουμπλής: Θα πάρει 18 μισθούς βουλευτή αναδρομικά!

Στη Βουλή επέστρεψε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έπειτα από ενάμιση χρόνο.

Ο πρώην υπουργός ορκίστηκε το πρωί της Τετάρτης βουλευτής στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά την πρόσφατη απόφαση του εκλογοδικείου για την επικράτησή του στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, έναντι του Θανάση Παπαχριστόπουλου.
Σύμφωνα με την απόφαση του εκλογοδικείου που κοινοποιήθηκε πριν από τα Χριστούγεννα στη Βουλή, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έλαβε 226 περισσότερες ψήφους από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.
Ο πρώην υπουργός που κέρδισε τελικώς την έδρα μετά το πολύμηνο θρίλερ, έχει δικαίωμα να λάβει αναδρομικά μέρος της βουλευτικής αποζημίωσης για το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τον Ιούλιο του 2019. Κάτι που σημαίνει ότι θα λάβει μισθούς 18 μηνών.
Ωστόσο, την ίδια ώρα εγείρεται το ερώτημα τι θα κάνει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και αν θα επιστρέψει τους αντίστοιχους μισθούς.
Ο Γιώργος Παπαχρήστος σε κείμενό του στα «Νέα» αναφέρει:
«Καλορίζικος λοιπόν θα ευχηθώ στον παλαιοπασόκο (μία φορά ΠΑΣΟΚ, για πάντα ΠΑΣΟΚ) Κουρουμπλή, αλλά εκ των πραγμάτων θέλω να θέσω ένα θέμα το οποίο εκτιμώ ότι οφείλουν να αντιμετωπίσουν ο Πρόεδρος της Βουλής κύριος Τασούλας, πατριώτης μου, και ο καινούριος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ενόψει Εκλογών (όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν)
Είναι δυνατόν το εκλογοδικείο να θέλει 18 μήνες για να αποφανθεί επί μίας ένστασης που αφορά επανακαταμέτρηση ψήφων; Εγώ λέω πως όχι
Ο Παπαχριστόπουλος, τους 18 αυτούς μήνες που υποδυόταν τον βουλευτή στη θέση ενός νόμιμα εκλεγμένου, του Κουρουμπλή, αμειβόταν κανονικά από τη Βουλή, ήτοι από τον δημόσιο κορβανά. Τα χρήματα αυτά θα κληθεί να τα επιστρέψει στο Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθένα; Μετά μέχρι τώρα ισχύοντα, απαντώ ο ίδιος, ΔΕΝ θα τα επιστρέψει!!!
Ο Κουρουμπλής από την άλλη πλευρά-ενημερωτικά το αναφέρω αυτό-θα λάβει ολόκληρο το ποσό που θα απολάμβανε αν είχε εκλεγεί κανονικά, όπως έπρεπε προ 18μήνου. Ήτοι 18 μισθούς συν τα συμπαρομαρτούντα που ακολουθούν τη βουλευτική αποζημίωση!
Ερωτώ τώρα εγώ: τι από όλα αυτά είναι δίκαιο: Και τι ηθικό; Κύριε Τασούλα και κύριε Βορίδη, μία απάντηση παρακαλώ…».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου