Saturday, 20 April, 2024

Κουτσούμπας κατά ΝΔ: Απαγορεύσατε τις συγκεντρώσεις και νομίζατε ότι δεν θα αντιδράσουμε

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση τόσο για την διαχείριση των συνεπειών του κορωνοϊού όσο και για την απόφασή της να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις

εν μέσω πανδημίας άσκησε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό είπε πως «η απόφαση της απαγόρευσης των συναθροίσεων είναι κατάπτυστη όπως και το όργιο καταστολής».
«Νομίζατε ότι με εξπρές διαδικασίες θα μας γυρίσετε πίσω και εμείς δεν θα αντιδράσουμε»; είπε ο γγ του ΚΚΕ απευθυνόμενος στην πλειοψηφία για να επαναλάβει «Οι μάσκες είναι μέσο προστασίας και όχι φίμωτρο».
Στρέφοντας τα πυρά του προς την αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε «Ο κ. Τσίπρας κάνει την χρήσιμη αντιπολίτευση. Από την μια προτείνει υπουργούς κοινής αποδοχής και από την άλλη επιχειρεί με καταγγελίες-άσφαιρα πυρά να μαζέψει την κομματική του συσπείρωση».
Πέραν αυτών ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το «σχέδιο Πισσαρίδη» δεν αποτελεί σχέδιο ανάκαμψης της χώρας αλλά συγκεκαλυμμένο μνημόνιο.
Αναφορικά με την Υγεία, ο γγ του ΚΚΕ κατηγόρησε τόσο την ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για συνειδητή υποβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας. «Την ίδια στιγμή μπουκώνετε με πακτωλούς χρημάτων τις ιδιωτικές εταιρείες. Δείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής σας. Η Υγεία του λαού δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα» είπε.
Ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε και την πρόταση του ΜέΡΑ25 για σύσταση εξεταστικής για την οικονομία χαρακτηρίζοντάς την αποπροσανατολιστική.
«Κύριε Βαρουφάκη αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι στις κρίσιμες στιγμές -ίσως ηθελημένα ίσως και όχι-προτείνετε πράγματα που αποπροσανατολίζουν. Προτείνετε εξεταστική από την μεταπολίτευση και μετά. Γιατί από την μεταπολίτευση και μετά και όχι από την χούντα; Γιατί να μην βάλουμε τις δεκαετίες του ‘50 και ‘60 με τα δώρα προς τα συμφέροντα; Το κόμμα μας έχει πολιτική άποψη για αυτά. Η εκτίμηση είναι ζήτημα εξεταστικής με την ΝΔ το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ όπως προτείνετε; Το ζήτημα είναι η ανυπόστατη και αποπροσανατολιστική αντίληψη ότι το χρέος δημιουργήθηκε από την κακοδιαχείριση. Αυτό το υιοθετείτε με την πρότασή σας κ. Βαρουφάκη» είπε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου