Thursday, 28 March, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «σκονάκι» του στην ερώτηση για τα χρέη της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δίπλα του «σκονάκι» αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα
Την μπάλα στην εξέδρα πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε από την «Αυγή» και τον δημοσιογράφο Κώστα Σαββόπουλο για τα υπέρογκα χρέη της ΝΔ. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είχε και σχετικό «σκονάκι» δίπλα του, το οποίο όμως όπως φάνηκε δεν το βοήθησε ιδιαίτερα. «Είναι όλα γνωστά και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω» αρκέστηκε να αναφέρει.
Συγκεκριμένα, η «Αυγή» έκανε την εξής ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Με βάση τον ισολογισμό του 2020 ΝΔ εμφανίζει χρέος προς τις τράπεζες περίπου της τάξης των 343 εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένο κατά 118 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Από τη στιγμή που τόκοι των χρεών της ΝΔ αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, αυτό το μεγάλο ποσό θα αποπληρωθεί ποτέ πλήρως; Θα εξαλειφθεί; Και σε αυτό το φόντο, οι πολιτικοί σας αντίπαλοι θέτουν το ερώτημα, από πού αντλεί την ηθική νομιμοποίηση η ΝΔ ώστε να εφαρμόσει το νέο πτωχευτικό νόμο που βγάζει στο σφυρί πρώτες κατοικίες, ακόμα και φυσικών προσώπων».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέτρεξε σε παλαιότερη ανακοίνωση της ΝΔ που τα έριχνε στις τράπεζες, ενώ ανά διαστήματα διάβαζε αυτολεξεί τις σημειώσεις που είχε μπροστά του. Μάλιστα η τοποθέτησή του ήταν από τις πιο σύντομες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ καθώς κράτησε μόλις 31 δευτερόλεπτα.
«Θα σας παραπέμψω στην ανακοίνωση της ΝΔ της 8ης Ιουνίου 2021 όπου εξηγούμε αναλυτικά την οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε, πώς έχουμε πλήρως ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της ΝΔ, πώς έχουμε κάνει ένα άνοιγμα σε διαφανείς ιδιωτικές δωρεές για να μπορούμε να στηρίξουμε την πολιτική μας δράση και πώς ο αποκλειστικός λόγος αύξησης των δανειακών υποχρεώσεων είναι οι ετήσιοι τόκοι οι οποίοι έρχονται από το παρελθόν. Όλα αυτά σας είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου