Thursday, 25 April, 2024

Κωστής Χατζηδάκης: Έρχεται μονάδα ελεγκτών μέσα στον ΕΦΚΑ

Μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχει ληφθεί η απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως το 2021 έγινε μια μικρή συμβολική αύξηση και τώρα που η οικονομία μπήκε σε τροχιά ανάκαμψης, αυτό θα έχει αντανάκλαση στις τσέπες των εργαζομένων.

Υποστήριξε πως από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση η ΝΔ όσοι λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό λαμβάνουν 305-533 περισσότερα ευρώ ετησίως, κάτι που σημαίνει 4-5,5% αύξηση.

«Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν κλείσει οι εκκρεμείς συντάξεις μέχρι το 2018»

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχουν τελειώσει όλες οι εκκρεμείς συντάξεις από το 2018 και πριν ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν κλείσει οι υποθέσεις που εκκρεμούν πριν το 2019.

Είπε επίσης ότι την περασμένη χρονιά δοθήκαν 225 χιλ. εκκρεμείς συντάξεις, κάτι που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών. Είπε στον ΣΚΑΪ πως τους επόμενους μήνες θα τεθούν σε εφαρμογή- μέσω του συστήματος Άτλας-η ψηφιακή έκδοση των συντάξεων αναπηρίας και η ψηφιακή έκδοση των συντάξεων μισθωτών ιδιωτικού τομέα. Αξιολόγηση μέσα στον ΕΦΚΑ

Αναφερόμενος στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ δήλωσε ότι από τις αρχές Αυγούστου έχουν καταγραφεί πάνω από 1 εκατομμύριο απαντημένες κλήσεις… Οι αναπάντητες πόσες ήταν κ. Χατζηδάκη δεν μας είπατε; 5 εκατ; Ανέφερε πως έρχεται ειδική μονάδα εσωτερικών ελέγχων στον ΕΦΚΑ με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό, που θα ελέγχει ουσιαστικά τις καταγγελίες. «Έχουμε 1200 εκκρεμείς καταγγελίες, κάτι που δεν είναι νοητό» τόνισε.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να επιβραβεύονται οι υπάλληλοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά παράλληλα να ελέγχονται αυτοί που δεν την κάνουν καλά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου