Friday, 29 March, 2024

Κ. Μητσοτάκης από Κεφαλονιά: Θα κερδίσουμε και τις 9 μονοεδρικές. Ο χάρτης θα γίνει γαλάζιος

Τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα εμπιστευθεί και πάλι τη Ν.Δ. και ότι ο χάρτης της χώρας θα γίνει «γαλάζιος» στις εκλογές της 21ης Μαΐου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ληξούρι.

«Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες της Κεφαλονιάς θα μας ξαναδώσουν, με μεγαλύτερη διαφορά από αυτή που είχαμε το 2019, τη μονοεδρική της Κεφαλονιάς, όπως είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε και τις εννέα μονοεδρικές και ότι ο χάρτης της πατρίδας μας θα γίνει συνολικά γαλάζιος και θα μπορέσουμε να κάνουμε και ευχάριστες εκπλήξεις εκεί που δεν ήμασταν πρώτοι στις προηγούμενες εκλογές» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας σε πολίτες.

Σημείωσε μάλιστα πως όπου πηγαίνει διαπιστώνει «τη δυναμική του κόσμου, την ανάγκη να συστρατευθούν μαζί μας και πολίτες οι οποίοι δεν μας είχαν στηρίξει στο παρελθόν». «Όπου πηγαίνω βλέπω συμπολίτες μας που έρχονται και μου λένε: ‘δεν είχαμε ψηφίσει Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν, θα το κάνουμε τώρα για πρώτη φορά’. Και αυτό είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης και σε εμένα προσωπικά, και στην κυβέρνησή μας. Και είμαι σίγουρος ότι και η Κεφαλονιά θα στείλει το βράδυ της 21ης Μαΐου ένα ισχυρό μήνυμα: τολμηρά, σταθερά, μπροστά, με τη Νέα Δημοκρατία πρωταγωνίστρια. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, για μία ισχυρή αυτοδύναμη Ελλάδα» επισήμανε.

Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης να επιλέξουν αν θέλουν σταθερότητα και σιγουριά ή περιπέτειες και πειραματισμούς.

«Έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας και πράγματι το δίλημμα σε αυτήν την κάλπη που έρχεται είναι πολύ απλό. Αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της προκοπής, στο δρόμο της περαιτέρω περικοπής των φόρων, της αύξησης των συντάξεων, της δημιουργίας θέσεων εργασίας, των περισσότερων επενδύσεων ή θα γυρίσουμε πίσω σε μία εποχή υπερφορολόγησης και δανεικών, τα οποία κάποια στιγμή τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα κληθούν να τα ξεπληρώσουν. Αν θέλουμε σταθερότητα, σιγουριά, να μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση ή αν θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες και σε πειραματισμούς».

Επανέλαβε δε ότι «υπάρχει μόνο μία καθαρή πρόταση διακυβέρνησης: Η Νέα Δημοκρατία ισχυρή και νικήτρια στις εκλογές της 21ης Μαΐου». «Καμία άλλη εναλλακτική δεν φαίνεται να πείθει. Εμείς έχουμε μία πρόταση, τη θέτουμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Ζητούμε να αξιολογηθούμε για το έργο και το σχέδιό μας» πρόσθεσε.

Πώς σχολίασε το «Συμβόλαιο Αλλαγής» του Αλ. Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επιλογή της Ν.Δ. να αναδεικνύει μέσα από την προεκλογική της εκστρατεία το σχέδιό της για το μέλλον, αντί να μιλά για το παρελθόν. Καταλόγισε δε έλλειψη αξιοπιστίας στον Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας για το «Συμβόλαιο Αλλαγής που παρουσίασε χθες: «Δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή να έρθω σε καμία αντιπαράθεση με τους κομματικούς μας αντιπάλους. Όλοι κρίνονται. Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε χθες το πρόγραμμά του. Θεωρώ, ότι έχει τόση αξιοπιστία, όση όλων όσα είχε τάξει στο παρελθόν. Οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά τι έλεγε στο παρελθόν και τι έκανε τελικά».

Παρατήρησε ακόμη πως είναι «διπλά προσβλητικό για τους πολίτες, αυτοί που έκοψαν τις συντάξεις, πετσόκοψαν τη μεσαία τάξη και την τσάκισαν στους φόρους, να έρχονται τώρα να λένε ότι θα κάνουν ακριβώς τα ανάποδα από αυτά τα οποία έκαναν την προηγούμενη τετραετία».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου