Tuesday, 16 April, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Τσίπρας: Ποιος σας πιστεύει;

Θέτοντας και πάλι φρένο στη σεναριολογία για εκλογές μέσα στο Φθινόπωρο, ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής και στη διάρκεια της δευτερολογίας του

τοποθέτησε και πάλι τις εθνικές κάλπες στο τέλος της τετραετίας.

“Επειδή ανησυχείτε για τις εκλογές, πότε θα γίνουν και μας λέτε καλύτερα τις προκηρύξουμε, θα σας ξαναπώ: Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα. “Τελικά η ζωή θα επιβεβαιώσω τα λεγόμενά μου. Πράγματι όταν έρθει η ώρα των εκλογών θα πούμε τι θυμόμαστε από την τετραετία Τσίπρα: Φόρους και περικοπές στις συντάξεις. Για μας ο ελληνικός λαός θα πει μείωσαν την ανεργία”, σημείωσε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας το φόβο ότι η χώρα θα πορευτεί σε κλίμα τοξικότητα για αρκετούς μήνες ακόμη.

“Δε βλέπω υπουργούς να έχουν κατεβάσει τα μολύβια, έχουμε να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και είναι ένας μεγάλος όγκος ακόμη νομοθετικός που έρχεται τους επόμενους μήνες”, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.

“Προκαλέσατε ή δεν προκαλέσατε εκλογές ρίχνοντας την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά για να σκίσετε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο; Αν η χώρα ήταν χρεοκοπημένη γιατί εξαπατήσατε τη χώρα; Γιατί είπατε τέτοια ψέματα; Ο ελληνικός λαός δεν τα έχει ξεχάσει”, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Συνεχίζοντας στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, τόνισε: “Πώς θα αντικρούσετε την αλήθεια; Αυξήθηκε ή δεν αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός; Δημιουργήθηκαν ή δεν δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας; Δεν μπορείτε να τα αντικρούσετε γιατί είναι αλήθεια.

Εμείς δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση. Ούτε είπαμε ότι η ψηφιακή κάρτα θα λύσει όλα τα προβλήματα στην αγορά εργασίας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μη συνταχθούμε με τους εργαζόμενους που καταστρατηγούνται τα δικαιώματα τους από επιχειρήσεις που είναι αυθαίρετες. Δεν είναι δυνατόν σε μια χρονιά που ο τουρισμός πηγαίνει για ρεκόρ, να υπάρχουν τέτοια περιστατικά”. Ο πρωθυπουργός συνέχισε τις βολές κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστιάζοντας στην απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου.

“Υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Δύο κορυφαίοι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ στενοί συνεργάτες σας, οδηγούνται στο ειδικό δικαστήριο για βαριά ποινικά αδικήματα. Με την ατιμωτική τιμωρία ότι παρέβησαν τα καθήκοντά τους. Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας και ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη με σκοπό να στοχοποιηθούν χωρίς στοιχεία στοιχεία πολιτικά πρόσωπα. Να δούμε τι λέει το βούλευμα.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος σύμφωνα με το βούλευμα άσκησε πίεση στην κα Ράικου, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων που να δικαιολογούν την ενέργεια αυτή, πράγμα που ο ίδιος γνώριζε.

Ο άνθρωπος στον οποίο είχατε αναθέσει την προώθηση της διαφάνειας, είπε στην κα Ράικου, “κάτσε και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου”. Ωραίο μπουμπούκι διαλέξατε για αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης.

Πάρτε τα. Να τα χαίρεστε. Να χαίρεστε τους υπουργούς σας οι οποίοι παραπέμπονται σε βαθμό κακουργήματος στο ειδικό δικαστήριο”.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, “Ο πρώην υπουργός Επικρατείας κατηγορείται για παρεμβάσεις στο χώρο της ενημέρωσης μέσα από μια διαδικασία η οποία έχει κριθεί αντισυνταγματική. Κι εσείς καμαρώνετε γιατί ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται με λιγότερες κατηγορίες. Όντως. ‘Αρα τι είναι ολίγον έγκυος; Ολίγον ένοχος; Μιλάμε για άνθρωπο που φαίνεται ότι είχε στήσει κανονικό παραδικαστικό. Και έρχεστε να πανηγυρίσετε και να πείτε ότι κατέρρευσε η σκευωρία.

Εσείς ήρθατε εδώ κ. Τσίπρα, κρεμάσατε δέκα πολιτικούς αντιπάλους στα μανταλάκια. Η εισαγγελέας αρχειοθέτησε 9 από τις 10 υποθέσεις. Μιλήσατε για συγνώμη. Εσείς στον κ. Πικραμένο ζητήσατε συγνώμη; Ναι, κ. Τσίπρα πολιτική σκευωρία του χειροτέρου επιπέδου ήταν αυτή που στήθηκε από εσάς. Θα συγκροτηθεί ειδικό δικαστήριο και στο εδώλιο θα κάτσει το περιβόητο ηθικό σας πλεονέκτημα, αυτή η σκοτεινή περίοδος που επιχειρήσατε να ελέγξετε τους αρμούς της εξουσίας. Τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία επιχειρήσατε να κατηγορήσατε έχουν αποδοθεί ως αθώοι”. Τι ακριβώς εννοείτε όταν λέτε ότι θα μας πάτε μέχρι τέλους; Θα με βάλετε φυλακή; Όλους; Μάλιστα. Τη δεύτερη φορά ε; Κύριε Τσίπρα δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά διότι η πρώτη φορά υπήρξε τόσο τραυματική και ο κόσμος έχει και μνήμη και κρίση. Γιατί αλλιώς πράγματι θα κινδύνευε η δημοκρατία.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ποιος σας πιστεύει ότι θα πάτε σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Ψέματα χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη δική του δευτερολογία ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος τετραετίας. «Ποιος σας πιστεύει ότι θα πάτε σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας; Σας πιστεύουν οι βουλευτές σας; Γιατί κάθε δεύτερη μέρα ανακοινώνετε υποψηφίους; Λέτε το ένα ψέματα μετά το άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού προς τους συνταξιούχους, κάνοντας λόγο για δεύτερη απάτη του πρωθυπουργού. «Δεν ντρέπεστε; Έρχεστε ξανά να τους εξαπατήσετε. Τους εξαπατήσατε και 2η φορά μετά την εκλογή σας, όταν λέγατε να μην κάνουν προσφυγή για τα αναδρομικά. Τώρα τους λέτε ότι μόνο όσοι έκαναν προσφυγή θα πάρουν τα αναδρομικά. Τώρα δίνετε πάλι υποσχέσεις, ότι θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης».

Αμετανόητος

Διευκρινίσεις για τη φράση του «θα σας πάμε μέχρι τέλους» έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του στη Βουλή αναφερόμενος στη Novartis λέγοντας ότι «εμείς θέλουμε να επιστρέψει το κράτος δικαίου, η δικαιοσύνη και η διαφάνεια». Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «αμετανόητο» για τα όσα είπε νωρίτερα σχετικά για το συγκεκριμένο θέμα της Novartis.

«Είστε αμετανόητος. Πάλι ήρθατε εδώ να βγάλετε ετυμηγορία. Εσείς μιλήσατε για συμμορίτες, δολοφόνους, υπόκοσμο. Ο κύριος Γεωργιάδης είπε μία συγγνώμη. Εγώ δεν είπα ότι κανείς είναι ένοχος μέχρι να αποδείξει την αθωότητά του. Είχα πει από την αρχή ότι εύχομαι να αποδειχθεί ότι είναι αθώοι. Συνεχίζετε τα παιχνίδια με την δικαιοσύνη. Μυαλό δεν βάλατε. Ο Παπαγγελόπουλος θα κριθεί από τη δικαιοσύνη, μέχρι τότε είναι αθώος. Δεν θα τον καταδικάσετε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είστε σοβαρός; Είστε πρωθυπουργός της χώρας. Δεν είστε αθώος πολιτικά, συκοφαντήσατε ανθρώπους, εξευτελίσατε τη δικαιοσύνη. Επιμένετε αγνοώντας το τελεσίδικο βούλευμα ότι δεν υπήρχε σκευωρία» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου