Thursday, 25 April, 2024

Μάχη Τσίπρα-Κυριάκου στη Βουλή και… υπόγειος πόλεμος με διαρροές Μαξίμου-Συγγρού

Η μάχη εντός της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής, μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη μεταφέρθηκε και εκτός, με διαρροές από Μαξίμου και με απαντήσεις από τη Συγγρού.

Αίσθηση προκάλεσε η διοχέτευση από συνεργάτες του Πρωθυπουργού, non paper με το οποίο έσπευδαν, πριν καν ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία και υπάρξουν οι δευτερολογίες, να επικρίνουν τον πρόεδρο της ΝΔ.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απουσία προτάσεων και επαναφορά ακόμα πιο σκληρής γραμμής από το mail Χαρδούβελη.

Μαξίμου: Εχασε κατά κράτος ο Μητσοτάκης 

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές:

«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη σήμερα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή ήταν αποκαλυπτική. Ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο έχασε κατά κράτος την πρώτη του συζήτηση στη Βουλή ως αρχηγός κόμματος, αλλά αποκάλυψε ότι:

Επιδιώκει την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, γεγονός που μεταφράζεται σε εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων.
Προωθεί την ιδιωτική ασφάλιση!
Επιμένει στις περικοπές μισθών στον δημόσιο τομέα -πάντα αμετανόητος…
Καλεί την κυβέρνηση να προσέξει την αδήλωτη εργασία!
Άσκησε κριτική στη ΝΔ και απένειμε έπαινο στον Τ. Γιαννίτση.
«Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμιά πρόταση για το ασφαλιστικό παρά, μόνο, επανέφερε στην επιφάνεια, σε ακόμα πιο σκληρή γραμμή, το mail Γκ. Χαρδούβελη! Ο κ. Μητσοτάκης συντάχθηκε κάτω από τις «φτερούγες του ΔΝΤ» αγνοώντας ακόμα και τις διαφορές που έχει το Ταμείο με Κομισιόν και ΕΚΤ» κατέληξαν οι κυβερνητικές πηγές.

ΝΔ: Το ψέμμα δεν νικά την αλήθεια

Στις διαρροές Μαξίμου, απάντησε – με τον ίδιο τρόπο – και η Συγγρού. Κύκλοι της ΝΔ σχολίαζαν αιχμηρά:

«Αφού ο Πρωθυπουργός δεν αισθάνεται άνετα μέσα στην αίθουσα της Βουλής με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει ξανά να μιλήσει με διαρροές. Αυτή τη φορά, λίγο πριν τη δευτερολογία του. Οσοι είδαν, κατάλαβαν. Αλλωστε το κατά συρροήν ψέμμα δεν μπορεί να νικήσει ποτέ την αλήθεια».

Πηγή: www.iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου