Friday, 19 April, 2024

Μέσα σε πανδαιμόνιο η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στο Ιβανώφειο: «Νάτος νάτος ο πρωθυπουργός»

Μέσα σε πανδαιμόνιο μπήκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Ιβανώφειο» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Πλήθος κόσμου τον αγκάλιασε, ενώ ο ίδιος ιδιαίτερα ευδιάθετος χαιρέτησε τα στελέχη και τους βουλευτές του κόμματος του. Ο κόσμος φώναζε ρυθμικά «νάτος νάτος ο πρωθυπουργός», με τον ίδιο να ξεκινάει την ομιλία του επιτιθέμενος στον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ.

Με κεντρικό σύνθημα το «Δικαιοσύνη παντού» και με αιχμή του δόρατος το δίλημμα «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης» ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε ομιλία στο «Ιβανώφειο» στη Θεσσαλονίκη.

«Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας. Η κυβέρνηση των ανισοτήτων και της αδικίας, η κυβέρνηση των υποκλοπών και της διαφθοράς, η κυβέρνηση της ακρίβειας και της εκτροπής, ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει στον Ελληνικό λαό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Και θα λογοδοτήσει στο λαό. Δεν θα τη σώσει το ψέμα, η διαστρέβλωση, η τοξικότητα» πρόσθεσε. «Τα πειστήρια του εγκλήματος βγήκανε στο φως. Από την αρμόδια αρχή του κράτους που ξεσκέπασε το σκοτάδι του παρακράτους. Ο κος Μητσοτάκης παραβίαζε συστηματικά το Σύνταγμα και τους κανόνες της Δημοκρατίας. Για να στήσει το δικό του καθεστώς. Να ελέγχει και να εκβιάζει τους αντιπάλους του αλλά και τους δικούς του.

Ακόμη και τους αρχηγούς των Ενόπλων δυνάμεων», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Και για να μπορεί να υλοποιεί την πιο άδικη, την πιο παράλογη, την πιο εξωφρενική αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος. Από τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη στους λίγους ισχυρούς που τον στηρίζουν και τους στηρίζει.

»Γιατί αν τα πειστήρια του εγκλήματος των παρακολουθήσεων βρέθηκαν στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, τα πειστήρια της κλοπής του εισοδήματος βρίσκονται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, σε κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό και σε κάθε επιχείρηση. Τα πειστήρια της κλοπής βρίσκονται στις τιμές των προϊόντων στα ράφια και στα ταμεία των Σούπερ Μάρκετ. Στις τιμές στις αντλίες της Βενζίνης σε κάθε βενζινάδικο». Τόνισε ότι «η αισχροκέρδεια έχει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη» και αναφερόμενος στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση επισήμανε: «Προσποιούνται ότι στηρίζουν τον καταναλωτή, ενώ στην ουσία και αυτές οι επιδοτήσεις πηγαίνουν για να στηρίξουν τους εκλεκτούς τους, που επιμένουν να κρατάνε υψηλές ή ακόμη και να αυξάνουν τις τιμές. Αυτό είναι το άθλιο σχέδιο Μητσοτάκη».

Στο σύνθημα των συγκεντρωμένων «Αλέξη γερά να πέσει η δεξιά» ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Θα πέσει η χειρότερη, η αθλιότερη κυβέρνηση της δεξιάς από τη μεταπολίτευση και μετά, διότι αυτά που έχουνε δει τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια δεν τα έχουμε ξαναδεί και θα πέσει εάν εσείς το πάτε γερά».

Πριν από τον κύριο Τσίπρα τον λόγο πήρε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου η οποία αναφέρθηκε στον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία και εξέφρασε τα συλλυπητήρια σε συγγενείς των θυμάτων και την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους λαούς των δύο αυτών χωρών. Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι συγκινημένη που υποδέχεται τον κύριο Τσίπρα στην πόλη της, τη Θεσσαλονίκη ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και τόνισε πώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη.

Ο μόνος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη-Ερχόμαστε για να χτίσουμε

«Ερχόμαστε για να χτίσουμε, αυτά που θα χτίσουμε είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα γκρεμίσουμε», επισήμανε ο κ. Τσίπρας, δήλωσε πως «ο μόνος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη, είναι αναγκαίο να προτάξουμε τη μάχη για να απαλλαγεί η χώρα από το καθεστώς Μητσοτάκη» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να συγκριθούν και να συγκρουστούν, κατηγορώντας τον ότι «αυτός είναι που το βάζει στα πόδια».

«Η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα είναι βαθιά δημοκρατική, θα κόψει αποφασιστικά τον ομφάλιο λώρο κόμματος και κράτους, μειώνοντας δραστικά τον αριθμό των μετακλητών, θα έχει το μικρότερο αριθμό μετακλητών από κάθε ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα», είπε.

Δεσμεύτηκε ότι αν κερδίσει τις εκλογές η κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα έχει περισσότερες γυναίκες υπουργούς από κάθε άλλη ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα και ως πρώτη πράξη δικαιοσύνης θα καταργήσει όλους τους νόμους και τις διατάξεις, που βάζουν φραγμό στις ελευθερίες και τα δικαιώματα του πολίτη και τόνισε: «Θα βάλουμε έτσι τέρμα: Στο εργασιακό καθεστώς της ζούγκλας. Στο πτωχευτικό καθεστώς της λεηλασίας της πρώτης κατοικίας. Στην ποινική ασυλία των τραπεζικών στελεχών. Στη φορολογική ασυλία των εταιριών που κερδοσκοπούν στο ρεύμα, το πετρέλαιο και τα είδη πρώτης ανάγκης. Στα εμπόδια που κλείνουν τις πόρτες των ΑΕΙ σε χιλιάδες νέα παιδιά. Στην πανεπιστημιακή αστυνομία, που θα τη στείλουμε στις γειτονιές για να προστατεύει τους πολίτες από το οργανωμένο έγκλημα. Στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ. Τα επόμενα βήματα, τα πιο σημαντικά και κρίσιμα για τη ζωή των ανθρώπων, είναι αυτά που θα ανοίξουν το δρόμο προς μια κοινωνία ισονομίας και δικαιοσύνης. Για να μη μείνει η δικαιοσύνη κενός λόγος και όραμα. Να γίνει πράξη».

Πηγή: politic.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου