Saturday, 20 April, 2024

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Δεν έχουμε δώσει σε κανέναν λευκή επιταγή

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ μιλά στη «ΜτΚ» για τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού»

Ο γραμματέας του κόμματος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «βασική διαφορά μας με τη ΝΔ είναι ότι, για εμάς, οποιαδήποτε μορφή αναπτυξιακής πολιτικής πρέπει πάντα να έχει ως επίκεντρο αλλά και ως άμεσα επωφελούμενο τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο, τον αγρότη, τον κοινωνικά αδύναμο».
Σε λίγες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχουν προηγηθεί δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και τελεσίγραφο της ΕΕ προς την Τουρκία προκειμένου να σταματήσουν οι προκλήσεις. Το ΚΙΝΑΛ επιμένει σε σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και κατηγορεί την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία. Ζητάτε παράλληλα συνεννόηση και εθνική γραμμή. Ποιοι είναι κατά την άποψή σας οι λάθος χειρισμοί της κυβέρνησης;
Στα εθνικά μας θέματα, τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και απαράλλαχτα όλους τους τελευταίους μήνες. Μιλάμε πλέον για ένα γείτονα όπως η Τουρκία, που λειτουργεί απόλυτα συντεταγμένα, ανοίγοντας όλο το εύρος των διεκδικήσεων της σε βάρος της χώρας μας, χωρίς κανένα σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, με την προσδοκία κάποια στιγμή να μας σύρει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων με τους δικούς της όρους. Αυτό, λοιπόν, απαιτεί από την πλευρά μας αποτελεσματική και αποφασιστική αντίδραση. Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων με θεσμικό χαρακτήρα, με τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών που ζήτησε πρώτη η Φ. Γεννηματά, ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο. Με ευθύνη του πρωθυπουργού, αυτό όχι μόνο δεν έχει πραγματοποιηθεί, αλλά με έκπληξη ενημερωθήκαμε από αρθρογραφία του ότι έχει ήδη προχωρήσει σε γραπτή συμφωνία με την Τουρκία στην τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, για την οποία φυσικά δεν γνωρίζαμε απολύτως τίποτα. Η χειρότερη μορφή επικίνδυνης μυστικής διπλωματίας σε πολύ κρίσιμα ζητήματα, για τα οποία, τουλάχιστον εμείς, δεν έχουμε δώσει λευκή επιταγή σε κανέναν να τα διαπραγματευτεί. Στο σκέλος της ευρωπαϊκής διάστασης και της διεθνοποίησης της επιθετικότητας της Τουρκίας, φτάνει πια με τις φραστικές καταδίκες. Χρειάζεται άμεσα οριστικοποίηση του πακέτου κυρώσεων, και το σημαντικότερο, άμεση εφαρμογή τους.
διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου