Thursday, 25 April, 2024

Μαξίμου: Η ανεπάρκεια της ΝΔ στα εθνικά θέματα είναι πρόβλημα για τη χώρα

Πόλεμος… πηγών μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Μαξίμου, ξέσπασε στον απόηχο της Κοινοβουλευτικής μάχης για την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής για τους τρεις υπουργούς.
Το μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να απαντήσει στις «πηγές» της ΝΔ οι οποίες σχολίαζαν την δευτερολογία Τσίπρα στη Βουλή.
Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου:
«Η Νέα Δημοκρατία για ακόμη μία φορά μετά από μία συνεδρίαση στη Βουλή βρίσκεται σε τόσο δυσάρεστη θέση, που αναγκάζεται να προβεί σε εκ των υστέρων διαρροές, πράγμα που φανερώνει την ανεπάρκεια του αρχηγού της και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.
Δυστυχώς όμως η ανεπάρκεια αυτή, όταν αφορά τη διαχείριση ευαίσθητων εθνικών θεμάτων που είναι σε εξέλιξη, δεν συνιστά πρόβλημα μόνο για τη ΝΔ αλλά και για τη χώρα».
«Ακροδεξιό παραλήρημα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο στους Financial Times του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο αποκαλεί «σκιώδη πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας».
«Το ακροδεξιό παραλήρημα του σκιώδους προέδρου της ΝΔ, κ. Σαμαρά, έχει ξεπεράσει, πλέον, τα σύνορα της χώρας. Όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει τον πανικό του κάτω από τόνους εμφυλιοπολεμικής και ψυχροπολεμικής ρητορείας, δεν τα καταφέρνει. Ίσως γιατί γνωρίζει ότι, με αυτή την κυβέρνηση, όλοι είναι ίσοι έναντι του Νόμου, όσο «εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες» κι αν είναι», αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
«Μπορεί, βέβαια, για πολλοστή φορά να καταγγέλλει την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Μπορεί να φαντάζεται προσπάθειες εγκαθίδρυσης λατινοαμερικάνικων καθεστώτων. Επισημαίνουμε, όμως, ότι στο άρθρο του στους Financial Times δεν αναφέρει ούτε λέξη για το FBI, αντιλαμβανόμενος ότι θα τον διαβάσουν και Αμερικάνοι…».
iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου