Wednesday, 24 April, 2024

Μετωπική κυβέρνησης – ΝΔ για Καμμένο, εξεταστικές και Βαρουφάκη

Γίνεται σαφές πλέον ότι ο καυγάς θα φτάσει στα άκρα και ότι η Βουλή θα πάρει «φωτιά», αν και ακόμη είναι αρχή
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Μαξίμου

τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή την εμπλοκή του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση «Noor– 1» μέσω των συνομιλιών του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη αλλά και τις αποκαλύψεις του Κορεάτη συμβούλου του Γ. Βαρουφάκη και Ευκλ. Τσακαλώτου, Γκλεν Κιμ, για παράλληλο νόμισμα και ότι επακολούθησε αυτών.

Γίνεται σαφές πλέον ότι ο καυγάς θα φτάσει στα άκρα και ότι η Βουλή θα πάρει «φωτιά», αν και ακόμη είναι αρχή.

Η δυναμική των πιέσεων που ασκούνται δείχνουν τι θα επακολουθήσει. Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται αντιμέτωπος με τα αφηγήματα και τα φαντάσματα της διακυβέρνησης του και δείχνει αδύναμος και κουρασμένος να ορίσει τις εξελίξεις.

Η αντιπολίτευση σφυροκοπεί Καμμένο και Μαξίμου

Τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συντονισμένα ζητούν ο Πάνος Καμμένος να λογοδοτήσει στη Βουλή για την εμπλοκή του στην υπόθεση με το Νoor1 ασκώντας όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Αμυνας αντεπιτίθεται και σε ανακοίνωση του μιλάει για «εγκληματικό σχεδιασμό».

Μετά το αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής από την ΝΔ που κατέθεσε σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση – και όπως έχει προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας, θα απορριφθεί – απερρίφθη και το αίτημα που υπέβαλλε ο Σπύρος Λυκούδης και συνυπέγραψαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, να κληθεί ο Πάνος Καμμένος στην επιτροπή Διαφάνειας. Το αίτημα απερρίφθη από την πρόεδρο της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου που την χαρακτήρισε «αόριστη και ανεπαρκή»! Ο Ευ. Βενιζέλος επέμεινε στην κλήση Καμμένου εκφράζοντας την άποψη ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «έχει ενεργήσει υποθαλπτόμενος από τον Πρωθυπουργό» με τον νυν και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Κοντονή και Παρασκευόπουλο να υπερασπίζονται εκ νέου τον Πάνο Καμμένο και να βάζουν τείχος στο αίτημα της αντιπολίτευσης. Η στάση της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ. «Με τη στάση της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, αποδείχτηκε ξανά ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να διερευνηθεί η σκανδαλώδης υπόθεση των συνομιλιών του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη καταδικασθέντα για ναρκωτικά» αναφέρει η ΝΔ και καταλήγει «Ο πανικός τους δεν κρύβεται. Όσο και να προσπαθήσουν όμως, στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει. Όλα θα έρθουν στο φως».

O Βαρουφάκης σταυρώνει τον Τσίπρα: Σε σύσκεψη στο σπίτι του το 2104 εγκρίθηκε το παράλληλο νόμισμα

Και ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά τον Κορεάτη σύμβουλο του Κίμ Γκλέν (που παραμένει σύμβουλος και του Ευκλείδη Τσακαλώτου) δίνει σε νέο βιβλίο λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό και τους πειραματισμούς του 2015 με το παράλληλο νόμισμα.

Οι νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη στοχεύουν ευθέως το Μαξίμου καθώς όπως είπε από το 2014 και σε συνάντηση στο σπίτι του Αλέξη Τσίπρα παρουσία των κ. Παππά και Δραγασάκη είχε εγκριθεί το σχέδιο για το παράλληλο νόμισμα. Ο πρώην υπουργός μάλιστα ανέφερε ότι και μετά τις εκλογές είχε παρουσιάσει το σχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο όπου και διάφοροι υπουργοί τον χτυπούσαν στην πλάτη επικροτώντας το.

Ο πρώην υπουργός με τα όσα λέει στο βιβλίο του βάζει στο κάδρο μιας πιθανής εξεταστικής όχι μόνο τον εαυτό του και τον πρωθυπουργό αλλά και όλο το υπουργικό συμβούλιο του Τσίπρα από τους πρώτους μήνες του 2015!

Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη- Γκλέν ρίχνουν νερό στο μύλο της στρατηγικής της ΝΔ που μιλάει για «νέες διαστάσεις στο έγκλημα που μεθόδευε η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου» και ψήνει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Στην απειλή της ΝΔ για εξεταστική ο κ. Βαρουφάκης απάντησε με γραπτή δήλωση ότι ήταν καθήκον και προκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να τον στείλει στο ειδικό δικαστήριο.

«Η οργανωμένη άμυνα της Ελλάδας απέναντι στα εκβιαστικά σχέδια της τρόικας, ήταν αυτονόητο καθήκον κάθε υπουργού Οικονομικών που εκπροσωπεί τη χώρα και όχι τους δανειστές. Κομμάτι αυτής της άμυνας ήταν και το παράλληλο σύστημα πληρωμών, που ήταν, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, ο μόνος τρόπος να κρατηθεί η χώρα βιώσιμα εντός ευρώ. Όμως, η ΝΔ ειδικά και η τρόικα εσωτερικού εν γένει, έχουν ως μόνο μέλημα να ρίχνουν νερό στο μύλο του κ.Σόιμπλε». O ίδιος λέει ότι έχει επανειλημμένα ζητήσει, όχι απλά εξεταστική επιτροπή, αλλά Ειδικό Δικαστήριο για να φανεί η αλήθεια που προσπαθούν να κρύψουν κάτω από τη λάσπη και την προπαγάνδα» ανέφερε.

Το Μαξίμου λέει ότι ο Μητσοτάκης στοχοποιεί τον Π. Καμμένο, κατ’ εντολή επιχειρηματιών

Απάντηση στην πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή, δίνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας πως «ούτε Siemens, ούτε Novartis, ούτε Ερρίκος Ντυνάν, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια. Το μόνο που θυμάται ο κ. Μητσοτάκης είναι να στοχοποιεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, κατ΄ εντολή φίλων του επιχειρηματιών».

Η ανακοίνωση καταλήγει, σημειώνοντας: «Σε αυτή την απεγνωσμένη επιχείρηση αντιπερισπασμού είναι προφανές ότι δεν θα συμμετέχουμε».

Η ΝΔ απαντά πως «εμείς υπερψηφίσαμε όλες τις εξεταστικές, ο πρωθυπουργός αρνείται»

Η ΝΔ ωστόσο σήκωσε το γάντι και απάντησε στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. «Τις Εξεταστικές Επιτροπές, που αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η Νέα Δημοκρατία τις έχει υπερψηφίσει όλες», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Προσθέτει μάλιστα «Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι γιατί αρνείται τις Εξεταστικές Επιτροπές για την οικονομική καταστροφή του 2015 και την εμπλοκή του κ. Καμμένου στη σκανδαλώδη υπόθεση με τον ισοβίτη κατάδικο για εμπόριο ναρκωτικών. Γιατί ο κ. Τσίπρας αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών για το αν γνώριζε τους διαλόγους και τη σχέση του κ. Καμμένου με τον φυλακισμένο ισοβίτη;».

Θεοδωράκης: Ούτε στο Σουδάν δεν συμβαίνουν αυτά

Για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Noor1, ο κ. Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των Ινστιτούτων «Π² – Πρόοδος στην Πράξη» και του «Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» για την παιδεία ανέφερε ότι όλα αυτά πρέπει να κρίνονται στις λεπτομέρειες.

«Θα περιμένουμε να δούμε τη συγκεκριμένη πρόταση της ΝΔ. Η δική μας άποψη πέρα από τους τίτλους έχει διατυπωθεί εξαρχής.
Από τη μια θέλουμε άπλετο δικαστικό φως στην υπόθεση, δεν έχει κανείς ασυλία σε αυτή τη χώρα, και από την άλλη βέβαια με κανένα τρόπο δεν συγχωρούμε την εμπλοκή υπουργών σε δικαστικές υποθέσεις. Δεν μπορεί ένας υπουργός να σηκώνει το κινητό του τηλέφωνο και να μιλάει με ισοβίτες για μια εν εξελίξει δικαστική υπόθεση», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού και προσέθεσε: «Η κοινωνία τα έχει μοιρασμένα και ξεκάθαρα στο μυαλό της. Η κυβέρνηση δεν τα έχει. Και δικαστική διερεύνηση απόλυτη, αλλά και καμία εμπλοκή των πολιτικών στις δικαστικές υποθέσεις. Φαντάζεστε να ήταν ένα στέλεχος από το Ποτάμι ή από τη ΝΔ ή από οποιοδήποτε άλλο κόμμα που θα συνομιλούσε με τους ισοβίτες για μια εν εξελίξει δικαστική υπόθεση, τι θα έλεγαν από την πλευρά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Αυτά είναι πράγματα που δεν έχουν σχέση με μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα. Πιθανόν να συμβαίνουν στο Σουδάν, δεν είμαι καν σίγουρος αλλά πάντως δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα».

thetoc

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου