Saturday, 20 April, 2024

Μητσοτάκης από Πύργο: Η σφαγή των συνταξιούχων έχει όνομα και είναι Κατρούγκαλος και Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Αμαλιάδα και τον Πύργο, όπου μίλησε σε πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να τον υποδεχθούν.

«Εμείς έχουμε πρόγραμμα, μακάρι να έχουν οι αντίπαλοί μας το θάρρος να αντιπαρατεθούμε επί προγραμματικών δεσμεύσεων», ανέφερε αρχικά στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, στέλνοντας το μήνυμα πως ο «μόνος τρόπος για να αποφύγουμε συμπράξεις δήθεν προοδευτικών που θέλουν να αντικαταστήσουν τα ευρώ σας με ”Δήμητρες” είναι με πανίσχυρη Νέα Δημοκρατία την 21η Μαΐου».

Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για αύξηση μισθών κατά 25%, ενώ εξαπέλυσε πυρά για τη «σφαγή» των συνταξιούχων και την περικοπή συντάξεων και ΕΚΑΣ: «Γιώργος Κατρούγκαλος και Αλέξης Τσίπρας».

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πύργο

«Τις επόμενες 16 μέρες θέλω να μιλήσουμε μόνο για το μέλλον. Εμείς έχουμε σχέδιο. Έχουμε πρόγραμμα. Μακάρι να έχουν οι αντίπαλοί μας το θάρρος να αντιπαρατεθούμε επί προγραμματικών δεσμεύσεων. Να κοστολογήσουμε τις προτάσεις μας, να καταλάβουμε ποιοι πραγματικά μπορούν να κινηθούν εντός των ορίων της οικονομίας και ποιοι ξανακάνουν ακριβώς τα ίδια με αυτά που έκαναν το ’14.

Θα αντικαταστήσουν τα ευρώ σας με «Δήμητρες»

»Έβλεπα πάλι τον κ. Τσίπρα να παρουσιάζει το πρόγραμμά του. Και είδα ότι έλεγε ακριβώς τα ίδια. Χρησιμοποιούσε τις ίδιες λέξεις, μέχρι και την ίδια εκφορά του λόγου με την περιβόητη ομιλία στη Θεσσαλονίκη το ’14, όταν έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο και θα καταργήσει τις αυξήσεις όλες και θα μειώσει τους φόρους και τελικά είδαμε το αποτέλεσμα», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στον Πύργο.

Έχουμε κάνει λοιπόν, φίλες και φίλοι, σημαντικά βήματα προόδου. Και μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα και δεν πρέπει αυτή η πορεία να διαταραχθεί και αυτό τελικά είναι το ζητούμενο των εκλογών.

Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε συμπράξεις δήθεν προοδευτικών που θα παρακάμψουν την εντολή του ελληνικού λαού και θα ξαναφέρουν στο τραπέζι αυτούς οι οποίοι θέλουν να αντικαταστήσουν τα ευρώ σας με “Δήμητρες”, ο μόνος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να είναι πανίσχυρη η Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 21ης Μαΐου», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. «Είναι δέσμευσή μου να αυξήσουμε τους μισθούς κατά 25% στην επόμενη τετραετία. Να πάει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950. Γιατί εμείς πήγαμε τον κατώτατο από τα 650 στα 780. Μπορούμε να πετύχουμε και αυτό το στόχο.

Και επειδή ακούω πολλά για τους συνταξιούχους και για το ΕΚΑΣ, θυμηθείτε λίγο ποιος έκοψε το ΕΚΑΣ, ποιος τσάκισε τις συντάξεις. Έχει όνομα αυτή η “σφαγή” των συνταξιούχων: Γιώργος Κατρούγκαλος και Αλέξης Τσίπρας. Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό.

Εμείς τι κάναμε για τους συνταξιούχους; Από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν πράξη. Για πρώτη φορά, αυξήθηκαν οι συντάξεις έως και 8%. Κάποιοι, αρκετοί, οι οποίοι είχαν προσωπική διαφορά, δεν είδαν αυτές τις αυξήσεις. Εμείς όμως τι κάναμε για την προσωπική διαφορά; Εμείς είπαμε, πολύ ωραία, υπάρχει πρόβλημα με την προσωπική διαφορά, ειδικά με τους χαμηλοσυνταξιούχους, θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε εκείνους τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά με έκτακτη βοήθεια, έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει οριστικά με τις μελλοντικές αυξήσεις των συντάξεων», σημείωσε στον Πύργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανέντιμη απέναντι στον κόπο των μαθητών η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της βάσης εισαγωγής

«Είδα έναν νεαρό πριν ο οποίος ήταν 17 χρόνων, Β’  Λυκείου, θέλει να δώσει εξετάσεις του χρόνου. Του λέω, “πού θέλεις να πας”; Μου λέει “σε στρατιωτική σχολή”. Του λέω, “ξέρεις, κάποιοι σου τάζουν τώρα” -προσέξτε την ανεντιμότητα, τρεις εβδομάδες πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις- ”θα μπαίνετε όλοι χωρίς να γράφετε ουσιαστικά. Όλοι μια θέση στα πανεπιστήμια”.

Όχι, φίλες και φίλοι. Όχι. Είναι ανέντιμο αυτό το οποίο κάνουν, απέναντι στα πάρα πολλά παιδιά τα οποία διαβάζουν και προσπαθούν να περάσουν στα πανεπιστήμια και στην επιβράβευση της δικής τους δουλειάς και της δικής σας ως γονείς που τα στηρίζετε», είπε ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Πύργο.

«Εμένα με ενδιαφέρει το 2023, όχι τι έγινε το 1981»

«Τσακώνεται το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και το τι έγινε το 1981. Τους λέω, εμένα με ενδιαφέρει τι γίνεται το 2023, τι γίνεται γι’ αυτά τα νέα παιδιά. Πώς θα βελτιωθούν οι μισθοί, πώς θα πέσουν οι φόροι, πώς θα έρθουν επενδύσεις, πώς θα στηριχθούν οι αγρότες, πώς θα έχουμε καλύτερα νοσοκομεία, πώς θα έχουμε καλύτερα σχολεία, αυτή είναι η ατζέντα του μέλλοντος. Ας τσακώνονται αυτοί για το παρελθόν, δεν πειράζει, εμείς θα μιλάμε για το μέλλον και θα μιλάμε με έργα και όχι με λόγια», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο άξονας Πάτρα-Πύργος απόδειξη της συνέπειας λόγων και έργων

«Πρώτο μας χρέος είναι να μπορέσουμε να μειώσουμε, αν όχι να μηδενίσουμε, τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Ξέρω πόσο πολύ έχετε πονέσει από αυτή την ιστορία. Αλλά είναι και αυτό μια εικόνα της Ελλάδος η οποία ανήκει πια στο παρελθόν. Η εικόνα της καινούργιας Ελλάδας την οποία χτίζουμε είναι ο καινούργιος δρόμος, ο οποίος πιστοποιεί κάτι στο οποίο αποδίδω πάντα πολύ μεγάλη σημασία, φίλες και φίλοι: τη συνέπεια των λόγων και των πράξεων…

Ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού στην Αμαλιάδα

Αναλυτικότερα, κατά την επίσκεψή του στην Αμαλιάδα, ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής στον χαιρετισμό του προς τους πολίτες:

«Σας ευχαριστώ γι’ αυτή την εντυπωσιακή υποδοχή εδώ στην Ήλιδα, στην Αμαλιάδα… Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη μεγάλη ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας είπα ότι το κύριό μου μέλημα είναι να λύνω προβλήματα, μικρά, μεγάλα. Και να στέκομαι κοντά στους πολίτες οι οποίοι έχουν μεγάλες δυσκολίες…

«Κάναμε ρεκόρ εξαγωγών στον πρωτογενή μας τομέα»

»Σας είπα -και θα μιλήσω στη συνέχεια λίγο για αυτό, γιατί αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία- ότι θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες μας. Και το 2022 κάναμε ρεκόρ εξαγωγών από τον πρωτογενή μας τομέα, 8 δισεκατομμύρια συνολικά οι εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα. Και μιλάω σε μια πολύ ανταγωνιστική γεωργική Περιφέρεια, η οποία γνωρίζει πόσο μεγάλη σημασία πρέπει να αποδώσουμε στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Σας είχα πει επίσης το 2019 ότι θέλω μια Ελλάδα ισχυρή και ασφαλή που να προστατεύει τα σύνορά της. Και σήμερα τα σύνορα της πατρίδας μας είναι επιτέλους θωρακισμένα, και τα χερσαία και τα θαλάσσια.

«Η έδρα των F-35 θα είναι εδώ, στην Ηλεία»

»Σας είχα πει ότι θέλω μια Ελλάδα η οποία μετά από μια δεκαετία θα επενδύει επιτέλους στις Ένοπλες Δυνάμεις της και τα πρώτα Rafale πετάνε ήδη στους ελληνικούς ουρανούς. Και όταν με το καλό προμηθευτούμε τα F-35, η έδρα τους θα είναι εδώ στην Ηλεία, λίγο πιο βόρεια, στην Ανδραβίδα.

Όλες αυτές τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, φίλες και φίλοι, τις κάναμε πράξη. Και τις κάναμε πράξη -συγκρατήστε το αυτό- όχι σε έναν ουδέτερο χρόνο, σε μία εποχή όπου έπρεπε να διαχειριστούμε μία σειρά από ταυτόχρονες κρίσεις: μεταναστευτική εισβολή, κορονοϊός, πόλεμος στην Ουκρανία, διεθνής «έκρηξη» των τιμών, ένας επιθετικός γείτονας, φυσικές καταστροφές. Και τι δεν μας έτυχε αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Όμως και τα βγάλαμε πέρα και η χώρα είναι σήμερα πολύ πιο ισχυρή και πολύ πιο ευημερούσα απ’ ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Και τα βγάλαμε πέρα και τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας. Αυτό νομίζω ότι έχει μια ξεχωριστή σημασία, καθώς σε κάθε προεκλογική περίοδο δεν αναμετριέται τόσο πολύ το παρελθόν με το παρελθόν, όσο το μέλλον με το μέλλον.

Και εγώ είμαι εδώ σήμερα όχι για να σας μιλήσω γι’ αυτά τα οποία μπορεί να έγιναν χθες -τα γνωρίζετε αυτά, είναι το διαπιστευτήριο της αξιοπιστίας μας-, αλλά να σας μιλήσω περισσότερο για αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε από εδώ και στο εξής. Και είμαι πάντα στη διάθεση όλων να αντιπαρατεθούμε με γνώμονα τον προγραμματικό μας λόγο.

Παρακολουθώ ότι στην αντιπολίτευση ασχολούνται τελευταία με το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της παρακαταθήκης του Ανδρέα Παπανδρέου. Εγώ θέλω να μιλώ για το πώς θα σας κόψω τους φόρους, πώς θα δημιουργήσω θέσεις εργασίας, πώς θα στηρίξω τον πρωτογενή τομέα, πώς θα ολοκληρώσω τα μεγάλα έργα.

Αφήνω το παρελθόν στους ιστορικούς. Αναρωτιέμαι, στα νέα παιδιά, στους 16αρηδες και στους 17αρηδες, τι ακριβώς λέει όλη αυτή η συζήτηση. Κάποιοι θέλουν να γυρίσουν ακόμα πιο πίσω στο παρελθόν, διότι κάπου διάβαζα ότι θα πάει ο κ. Τσίπρας στη Λαμία τη Δευτέρα και θα μιλήσει, λέει, μπροστά στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη.

Μια χαρά, λοιπόν, τους αφήνουμε αυτούς στο παρελθόν του διχασμού. Εμείς θα μιλάμε για το μέλλον της ενότητας και της προόδου του ελληνικού λαού. Γιατί μπορούμε μαζί να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο, για μια πιο παραγωγική Ελλάδα, με περισσότερες επενδύσεις… Για τους αγρότες… θέλουμε να κάνουμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα για τους αγρότες μας, για τους κτηνοτρόφους μας. Να μπορέσουμε πρωτίστως να ενθαρρύνουμε τα συνεργατικά σχήματα. Και ναι, μειώσαμε στο 50% τη φορολόγηση για τους αγρότες οι οποίοι συνεργάζονται, και ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό είναι το μέλλον. Αυτό είναι το μέλλον για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε το κόστος παραγωγής και να μπορέσουμε να γίνουμε πραγματικά εξαγωγικοί.

Να λύσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα προβλήματα της άρδευσης. Είμαστε μία περιοχή με πολύ νερό, αλλά με εκκρεμότητες ακόμα που έρχονται από το παρελθόν. Σήμερα δρομολογούμε σε όλη την επικράτεια το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο που έχει γίνει ποτέ τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε τους νέους μας αγρότες. Ξέρω ότι έχουμε εκκρεμότητες με νέους αγρότες ακόμα εδώ. Θα κοιτάξω να το λύσω. Θέλω όλοι οι νέοι αγρότες που θέλουν να επιστρέψουν στα χωράφια, να μπορούν να τυγχάνουν της στήριξης της πολιτείας, για να μπορέσουν να ξεκινήσουν την οικονομική τους δραστηριότητα. Υπάρχουν πολλά πράγματα, λοιπόν, τα οποία μπορούν να γίνουν στον τομέα αυτό.

«Η μεγάλη αναμόρφωση του ΕΣΥ είναι ακόμα μπροστά, δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νοσοκομείο»

»Όπως υπάρχουν πολλά πράγματα -και χαίρομαι, Δήμαρχε, που το ανέδειξες- που μπορούν να γίνουν στον τομέα της υγείας. Κοιτάξτε, δεν έχω κρυφτεί. Στην πανδημία ξέρετε καλά ότι το σύστημα υγείας δοκιμάστηκε. Κράτησε, όμως, όρθια τη χώρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλο το προσωπικό του συστήματος υγείας το οποίο πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό του στη διάρκεια της πανδημίας. Όμως η μεγάλη αναμόρφωση του ΕΣΥ, είναι ακόμα μπροστά.

Ακούστε το και εδώ λοιπόν, από την πόλη σας. Δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νοσοκομείο. Ό,τι νοσοκομείο υπάρχει, αν είναι μικρό, που είναι μικρό το δικό σας, θα γίνει ένα μικρό νοσοκομείο-κόσμημα. Εξειδικευμένο, να παρέχει τις βασικές ανάγκες και να μπορεί να συμπληρώνει το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Πύργου. Αλλά είμαστε εδώ και με τον ΥΠΕάρχη ο οποίος έχει κάνει μία εξαιρετική δουλειά. Ενισχύθηκε -και να το ακούσετε αυτό- το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά χρειάζεται κι άλλη ενίσχυση.

«10.000 προσλήψεις την επόμενη τετραετία στην Υγεία»

»Θα κάνουμε 10.000 προσλήψεις την επόμενη τετραετία, πρωτίστως νοσηλευτές αλλά και γιατρούς. Και θα βρούμε τρόπο εκεί που έχουμε δυσκολίες -θα τα πούμε και στον Πύργο αυτά. Ας πούμε δεν έχουμε αρκετούς παθολόγους. Θα βρούμε τρόπο να μπορούν τα νοσοκομεία σας να είναι καλά στελεχωμένα και να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως από το πού βρίσκονται.

Βέβαια, κρατήστε κι αυτό που θα σας πω: υγεία δεν είναι μόνο το νοσοκομείο. Υγεία είναι και ο Προσωπικός Γιατρός, που για πρώτη φορά αρχίζει και τρέχει. Υγεία είναι και οι προληπτικές εξετάσεις τις οποίες κάνουμε για τις γυναίκες που είναι μαζί μας -το γνωρίζουν οι γυναίκες άνω των 50- για πρώτη φορά.

Αυτές που είναι άνω των 50 ξέρουν ότι για πρώτη φορά παίρνουν ένα μήνυμα από το κράτος που τους λέει «πηγαίνετε κάνετε προληπτική μαστογραφία». Έχουμε εντοπίσει παραπάνω από 7.000 γυναίκες σε όλη την επικράτεια που είχαν καρκίνο του μαστού και δεν το γνώριζαν, γιατί το κράτος προνόησε.

Οπότε, πάμε να τα επεκτείνουμε αυτά παντού. Για τον καρκίνο του παχέως εντέρου, για τους καπνιστές μας προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο του πνεύμονα. Ναι, ξέρω ότι δεν ακούγονται ποτέ ευχάριστα αυτά, αλλά η πρόληψη σώζει ζωές, αυτή είναι η αλήθεια. Η πρόληψη σώζει ζωές, όσο και αν μας είναι δυσάρεστο μερικές φορές, πρέπει να τα κάνουμε αυτά.

Όλα αυτά, λοιπόν, συνθέτουν ένα σχέδιο για την υγεία της επόμενης μέρας, το οποίο θέλω να μου δώσετε τη δύναμη να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε. Μάθαμε πολλά στην πανδημία και ξέρουμε πού πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας. «Να φτάσει, επιτέλους, ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ, να πάει ο κατώτατος στα 950 ευρώ»

»Όμως το παιχνίδι θα κριθεί τελικά στην οικονομία. Μπορούμε να συντηρούμε ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους από την Ευρώπη, για να πλησιάζουμε επιτέλους την Ευρώπη; Μπορούμε. Και θα το πετύχουμε με τη δική μας κυβέρνηση, για να φτάσει επιτέλους ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ, να πάει ο κατώτατος στα 950 ευρώ. Να μειώσουμε κι άλλο τους φόρους, να καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος σε ορίζοντα τετραετίας. Να μειώσουμε τα τεκμήρια, τα οποία και αυτά είναι μια πολύ άδικη μορφή φορολόγησης, η οποία πολλές φορές αδικεί την πραγματική φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών. Να μειώσουμε κι άλλο τις εργοδοτικές εισφορές.

Μπορούμε να τα πετύχουμε όλα αυτά, υπό μια προϋπόθεση: ότι θα συνεχίσουμε να προσελκύουμε επενδύσεις και να αναπτυσσόμαστε πιο γρήγορα από την Ευρώπη. Επειδή αποδείξαμε ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να σας πείσουμε ότι θα το ξανακάνουμε την επόμενη τετραετία.

«Η επενδυτική βαθμίδα έχει τεράστια σημασία»

»Και επειδή ακούτε πολλά -και έχει μια σημασία αυτό- για την επενδυτική βαθμίδα. Και θα μου πείτε, τι σημασία έχει τώρα για τον αγρότη της Ηλείας αν θα αποκτήσουμε επενδυτική βαθμίδα; Έχει τεράστια σημασία. Γιατί τη στιγμή που θα την αποκτήσουμε θα μειωθεί το κόστος δανεισμού για όλους, για το κράτος, για τις τράπεζες, για τις επιχειρήσεις, για τον αγρότη, για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία.

Για πρώτη φορά 60.000 επιχειρήσεις μικρομεσαίες, που δεν είχαν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα αποκτούν αυτή τη δυνατότητα μέσα από την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Όλες αυτές είναι πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες. Μακάρι οι αντίπαλοί μας, αντί να κάθονται να ασχολούνται με τοξικότητες, να μας λοιδορούν και να παρουσιάζουν την εικόνα μας μαύρης Ελλάδος, να είχαν τη διάθεση να έρθουν να αντιπαρατεθούμε επί συγκεκριμένου προγραμματικού λόγου.

Αλλά δεν μπορούν να το κάνουν, γιατί δεν έχουν όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος και γιατί ντρέπονται να μιλήσουν για την Ελλάδα του παρελθόντος. Διότι το 2015 το θυμόμαστε πολύ καλά. Θυμόμαστε τον κ. Βαρουφάκη, τον βλέπουμε ξανά εδώ, παρόντα, γιατί θέλει να σας πάρει τώρα τα ευρώ και να σας τα κάνει «Δήμητρες», μαζί με κάποια σχέδια δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης. Τους λέμε ”ευχαριστούμε πάρα πολύ, δεν θα πάρουμε. Δεν θα πάρουμε”. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη η οποία έχει σήμερα πειστική πρόταση διακυβέρνησης και γι’ αυτό θα μας εμπιστευτεί και πάλι ο ελληνικός λαός.

Και είμαι σίγουρος, ειδικά εδώ στην Ηλεία, που δεν ήταν μια περιοχή στην οποία η Νέα Δημοκρατία πετύχαινε κατ’ ανάγκη τα καλύτερά της ποσοστά, ειδικά εδώ βλέπω μια μεγάλη μεταστροφή. Έχουμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο, έχουμε εξαιρετικούς υποψηφίους, οι οποίοι κάνουν σημαντικό αγώνα για να αναδείξουν τα τοπικά προβλήματα. Και είμαι σίγουρος ότι ειδικά εδώ στην Ηλεία το αποτέλεσμα, κ. Περιφερειάρχα, θα εκπλήξει πολλούς ευχάριστα…

Παντού αξιολόγηση. Στην εκπαίδευση, έχουμε τα νέα παιδιά εδώ μαζί μας και καθώς ερχόμουν, έβλεπα -και είναι πολύ συγκινητικό- κάποια βίντεο τα οποία τώρα αναρτώνται, από τους νέους διαδραστικούς πίνακες που βάζουμε σε όλα τα σχολεία μας…

Ας έρθουν, λοιπόν, αν θέλουν οι αντίπαλοί μας να μιλήσουμε για όλα αυτά. Ένα είναι βέβαιο, στις 16 μέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές δεν έχω καμία διάθεση να τους παρακολουθήσω σε μία στείρα αντιπαράθεση. Εγώ θα μιλάω για το μέλλον και τους αφήνω αυτούς να τσακώνονται για το παρελθόν.

Από εκεί και πέρα, στις εκλογές οι πολίτες θα πάρουν τις αποφάσεις τους. Είμαι σίγουρος ότι όταν έρθει αυτή η μεγάλη ώρα της ευθύνης, της δημοκρατικής ευθύνης -είναι γιορτή της δημοκρατίας οι εκλογές. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, κάνουμε πέντε-έξι ομιλίες την ημέρα και κάποια στιγμή, μία μέρα πριν τις εκλογές, πηγαίνουμε σπίτι μας και περιμένουμε το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτή είναι η μεγάλη ομορφιά των εκλογών. Μετά η ευθύνη περνά σε εσάς, στην καθεμία και στον καθέναν από εσάς. Ειδικά στα νέα παιδιά, ελάτε να ψηφίσετε, μην πάτε στις παραλίες. Διαμορφώστε εσείς το μέλλον που σας αξίζει. Και σκεφτείτε προσεκτικά, μην ακούσετε κατ’ ανάγκην τι σας λένε οι γονείς σας. Είστε ώριμοι και έμπειροι να μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας τι είναι καλύτερο για εσάς και για το μέλλον σας.

Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στο τέλος ένας μεγάλος νικητής θα υπάρχει, θα είναι η Νέα Δημοκρατία. Θα γυρίσω εδώ πάλι στην Ηλεία, στην όμορφη πόλη σας, πάλι ως Πρωθυπουργός, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτό το πολύ ωραίο έργο που ξεκινήσαμε.

Σταθερά, τολμηρά, μπροστά, για μία αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ γι’ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή. Καλή δύναμη, καλό αγώνα σε όλες και σε όλους. Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου