Friday, 29 March, 2024

Μητσοτάκης από Φθιώτιδα για Τέμπη: Το χρέος μου είναι να μετατρέψω την οργή, σε δημιουργικά αισθήματα

Στη Φθιώτιδα περιοδεύει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Star Κεντρικής Ελλάδας και στον Γιώργο Σιμόπουλο εξέφρασε τη θέση, ότι κυβερνήσεις ενός κόμματος και όχι ενός χρώματος, όπως χαρακτηριστικά είπε: “είναι οι πλέον δοκιμασμένες και αυτές που μπορούν τελικά να εξασφαλίσουν ότι η χώρα θα κινηθεί πολύ γρήγορα στο δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει”.

Υποστήριξε επίσης ότι μόνον η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει δώσει δείγματα γραφής στο πεδίο της σύγκρουσης με το βαθύ κράτος επικαλούμενος τις παρεμβάσεις στην Ολυμπιακή, τη ΔΕΗ και τον ΟΛΠ.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για τα έργα που γίνονται στην περιφέρεια, ενώ αναφέρθηκε και στο δυστύχημα των Τεμπών, λέγοντας πως: «Όλοι πονέσαμε, όλοι κλάψαμε, πρώτα και πάνω απ’ όλα προφανώς οι συγγενείς των θυμάτων που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους. Και θα επαναλάβω κάτι το οποίο έχω ξαναγράψει, μια προσωπική δέσμευση την οποία έδωσα στη μητέρα του Σπύρου Βούλγαρη που έχασε άδικα τη ζωή του, ένα νέο παιδί που προέρχεται εδώ από την περιοχή σας, πως θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου όχι απλώς για να μη ξανασυμβεί αυτό, αλλά για να αλλάξω όλα τα κακώς κείμενα τα οποία μας πληγώνουν. Και πράγματι αυτό το οποίο είδαμε στην τραγωδία των Τεμπών είναι η έκφραση μιας Ελλάδας η οποία δεν μας αξίζει: η Ελλάδα της αναξιοκρατίας, της μετριότητας, των έργων που δεν τελειώνουν ποτέ, της διάχυσης των ευθυνών.

Εγώ από την πρώτη στιγμή ανέλαβα τις ευθύνες που μου αναλογούν. Είπα ξεκάθαρα ότι προφανώς το έργο αυτό έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε εμείς όμως, παρότι το επιταχύναμε, προφθάσαμε να το ολοκληρώσουμε. Γι’ αυτό και έχουμε και εμείς ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Αλλά το χρέος μου είναι να μετατρέψω την οργή ή τον θυμό, τη στενοχώρια, σε δημιουργικά αισθήματα. Να μάθουμε από τα λάθη μας και ακόμα πιο αποφασισμένοι να προχωρήσουμε, να συγκρουστούμε με αυτό το οποίο αποκαλούμε, εντός ή εκτός εισαγωγικών, βαθύ κράτος. Και να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, του πώς λειτουργούν νησίδες το κρατικού μηχανισμού στην πατρίδα μας»… δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου