Tuesday, 23 April, 2024

Μητσοτάκης: Μειώσεις στους φόρους από το 2020 και όχι στις συντάξεις

Ισχυρή εντολή, προκειμένου να διαπραγματευτεί τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους δανειστές, ζήτησε από τους πολίτες ενόψει των εθνικών εκλογών

ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η μείωση των φόρων θα ισχύσει από το 2020, αλλά και πως οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν κινδυνεύουν από νέες μειώσεις. Παράλληλα, δεσμεύτηκε πως δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί το Σεπτέμβριο.
«Η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει έμπρακτα την αυτοπεποίθησή της με την Τουρκία, σε ένα πλαίσιο συνεννόησης, διεθνούς Δικαίου και των άγραφων κανόνων καλής γειτονίας» τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ, πρόσθεσε πως «όλοι οι υπολογισμοί για την Ελλάδα γίνονται με την οικονομία να υποαποδίδει», ενώ αντέτεινε πως το σχέδιό του προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη.
Τόνισε επιπλέον πως η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι, αλλά και ότι το Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο για το 2020.
Ο Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε επίσης, μεταξύ άλλων, για μείωση του ΕΝΦΙΑ και της φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 24%, υπογραμμίζοντας πως σύντομα θα επεκταθούν οι δόσεις για οφειλές επιχειρήσεων στο Δημόσιο.
«Για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους Ευρωπαίους, με βάση το μοντέλο ανάπτυξης που θα παρουσιάσει.
Αναφερόμενος στο σχέδιό του για την ανάπτυξη ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως οι πολίτες στη Δυτική Αττική θα ωφεληθούν πρώτα από όλους, φέρνοντας ως παράδειγμα το Κερατσίνι.
«Η ΝΔ δεν θα μειώσει τις συντάξεις», ξεκαθάρισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.
«Οι υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις είναι διασφαλισμένες», πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού δεν θα αλλάξει το πλαίσιο για εκείνους.
Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα διορθωθούν στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αλλαγές για τους νέους.
Υπογράμμισε ακόμα ότι δεν θα κάνει καμία απόλυση στο Δημόσιο τομέα.
«Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις όπου υπάρχουν ανάγκες», ενώ αναφέρθηκε σε νοσηλευτές, γιατρούς, εκπαιδευτικούς και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας.
«Η αξιολόγηση στο Δημόσιο πρέπει να γίνεται από τον προϊστάμενο», συνέχισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας: «Θα σεβαστώ τις αποφάσεις που έχουν υπάρξει ήδη για γενικούς διευθυντές οι οποίες έγιναν με την εποπτεία του ΑΣΕΠ».
Υπογράμμισε, δε, πως λανθασμένα συνδέθηκε η αξιολόγηση με τις απολύσεις λόγω της πίεσης του ΔΝΤ, η οποία, όπως ανέφερε, πλέον δεν υπάρχει. Κατηγόρησε επίσης τον κ. Τσίπρα για fake news και ότι διαστρεβλώνει τα όσα λέει.
Ο Μητσοτάκης δεν παρέλειψε επίσης να απευθύνει κάλεσμα στους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στις εκλογές, σημειώνοντας πως «αν δεν εκλεγεί μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες».
Συγκεκριμένα τόνισε πως η κάλπη αρχίζει από το «μηδέν» και κάλεσε όσους έχουν προγραμματίσει διακοπές, ειδικά τους συνταξιούχους, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
«Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει κάθε μήνα», ανέφερε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι στόχος του είναι όσο μπορεί -μια φορά το μήνα, εάν είναι δυνατόν – να συζητά με τους πολίτες και να μην είναι «κλεισμένος» στο Μ. Μαξίμου σε προστατευμένο περιβάλλον από συμβούλους – κόλακες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
«Θα ζητήσω να επιστρέψουν οι εταιρικές καταθέσεις στην Ελλάδα, αφού θα δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις στη φορολογία και για επενδύσεις και για την επιβράβευση των εργαζομένων τους», τόνισε ακολούθως ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Για τη φοροδιαφυγή σημείωσε ότι θα στοχεύσει σε επιχειρήσεις και θα ζητά αποδείξεις από την ταβέρνα ή υδραυλικούς, και όχι από τα σούπερ μάρκετ για το χτίσιμο του αφορολόγητου.
cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου