Thursday, 28 March, 2024

Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τους δημάρχους αν. Αιγαίου: Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης

Για εποικοδομητικό κλίμα κάνει λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά τη συνάντηση με στελέχη ΟΤΑ από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα του μεταναστευτικού με κύριο μέλημά μας την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Προχωράμε» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις, μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, αρχίζοντας από όσους έχουν ήδη λάβει άσυλο καθώς και εκείνους που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες. Συμφωνήθηκαν επίσης μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών τα οποία θα περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και τα τρία νησιά αρχής γενομένης, τις επόμενες μέρες, από τη Σάμο.

Ανακοίνωση της Κομματικής Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με τους δημάρχους των νησιών του βορειανατολικού Αιγαίου
Πλανάται πλάνην οικτράν ο πρωθυπουργός αν νομίζει ότι ό,τι δεν πέτυχε με την αγριότητα των ΜΑΤ θα το επιβάλλει στους νησιώτες με ψεύτικες υποσχέσεις και εκβιασμούς. Ας το πάρει απόφαση ο πρωθυπουργός ότι ο ξεσηκωμένος λαός των νησιών δεν πρόκειται να κάνει πίσω με κανένα αντάλλαγμα.
Η απαίτηση των νησιωτών να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα μέτρα επίταξης, να προχωρήσει σε απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών, να κλείσουν όλα τα hot spots, είναι αδιαπραγμάτευτη.
Αυτές τις διεκδικήσεις διατράνωσαν οι παλλαϊκές κινητοποιήσεις όλες αυτές τις ημέρες και όποιος δήμαρχος ή όποιος απ’ την περιφερειακή αρχή δεν τις υπηρετήσει θα είναι πολλαπλά εκτεθειμένος στο λαό.
Το λόγο και πάλι τον έχει ο λαός των νησιών, τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι και φορείς. Αυτοί που έδιωξαν τα ΜΑΤ με τον ανυποχώρητο αγώνα τους, μπορούν και θα σταματήσουν τον επικίνδυνο και αντιδραστικό κατήφορο της κυβέρνησης.
Το Γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου