Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Ναι σε debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Θετικός στην προοπτική ενός debate τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM της Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πάντως ότι είναι ανοιχτός σε ένα debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, ενώ ουσιαστικά απέρριψε μια τηλεμαχία μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι έχουν συζητήσει και αντιπαρατεθεί παρά πολλες φορές στη Βουλή.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Όπως ξέρετε, υπάρχουν κανόνες που διέπουν τα debate που γίνονται στην προεκλογική περίοδο, συμμετέχουν προφανώς όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και βεβαίως κι εγώ είμαι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή να κάνουμε ένα debate, όπως το προβλέπει ο νόμος, για να μπορέσουν οι πολίτες να κατατοπιστούν πλήρως για τις θέσεις των κομμάτων. Από εκεί και πέρα όμως θέλω να σας θυμίσω, επειδή επιμένει ο κ. Τσίπρας πολύ σε debate, ότι έχουμε κάνει παραπάνω από 80 συζητήσεις στη Βουλή. Η Βουλή, εξάλλου, είναι ο χώρος στον οποίο διασταυρώνουμε, θα έλεγα, τα επιχειρήματά μας και τα πολιτικά μας ξίφη».Να αναθεωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την άποψή του στην τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη

Σχετικά με την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ο πρωθυπουργός τόνισε πως θωρακίζει ακόμα περισσότερο τη δυνατότητα όλου του τμήματος του Αρείου Πάγου να πάρει τη σχετική απόφαση. Πρόσθεσε πως όλα τα κόμματα θα κριθούν από τις επιλογές τους, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη απόφαση που θα ληφθεί κατά την αυριανή τελευταία μέρα της Βουλής: «Μού είναι αδιανόητο, σάς το λέω ειλικρινά, να μην καταφέρουμε να συγκροτήσουμε ένα ευρύ δημοκρατικό τείχος άμυνας απέναντι στην προοπτική να επιστρέψουν εγκληματίες στο κοινοβούλιο. Τους πληρώσαμε πολύ ακριβά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε «ακατανόητη» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση να αναθεωρήσει την άποψή της. Να ψηφίσει τη σχετική τροπολογία. «Να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους δικαστές να πάρουν αυτή τη σημαντική απόφαση. Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Γνωρίζουμε, όμως, επίσης ότι έχουμε ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο το οποίο οι δικαστές πρέπει να εφαρμόσουν. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

Σε μήνυμα του στο φβ, ο πρωθυπουργός, μετά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, έγραψε:

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξη και την αγάπη σας. Θέλησα σήμερα να βρεθώ μαζί σας, εδώ στον Εύοσμο, να σας μιλήσω για τα σχέδιά μας για τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Έχουμε ασχοληθεί πολύ με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης την τελευταία τετραετία. Έχουμε καταφέρει να προχωρήσουμε μεγάλα έργα τα οποία ήταν κολλημένα για χρόνια. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης, το πιο σύγχρονο Μετρό σε όλη την Ευρώπη, θα λειτουργήσει το 2024.

Ξέρω ότι το δικό σας μέλημα εδώ στη Δυτική Θεσσαλονίκη είναι πώς θα φέρουμε το Μετρό στα δυτικά. Αυτό θα είναι το πρόταγμα της επόμενης διακυβέρνησης. Το Μετρό πρέπει και θα έρθει στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπως θα έρθει και ο Προαστιακός.

Δική μας ευθύνη είναι να στηρίξουμε τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Έχουμε εκπονήσει ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα σημαντικών παρεμβάσεων σε πολλά επίπεδα. Από το καινούργιο αντικαρκινικό νοσοκομείο το οποίο θα κατασκευαστεί στο στρατόπεδο «Καρατάσιου», μέχρι την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Ζιάκα» για να μπορέσουμε να κάνουμε εκεί μια πρόσθετη ανάπτυξη με κοινωνικές κατοικίες για να δώσουμε κυρίως φτηνή στέγη, κυρίως στα νέα παιδιά αυτής της περιοχής».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου