Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Ο πρώτος που θα κριθεί από τους πολίτες είμαι εγώ

Το στίγμα της κυβέρνησής του επιχείρησε να δώσει στην ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι ο πρώτος που θα κριθεί από τους πολίτες είναι ο ίδιος.
«Σήμερα θα παραλάβετε όλοι έναν φάκελο με τις προτεραιότητες ανά υπουργείο και τις εκκρεμμότητες που αφήνει η απελθούσα κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Η κυβέρνηση και κάθε υπουργείο αποκτούν το ετήσιο στρατηγικό τους σχέδιο. Πρώτη η ισχυρή ανάπτυξη με πολλές επενδύσεις και νέες καλύτερες δουλειές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Η εποχή του διχασμού, της ανούσιας πόλωσης τελείωσε στις 7 Ιουλίου. Θέλω να σας συγχαρώ με τον τρόπο που χειριστήκατε τις τελετές παράδοσης – παραλαβής» είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους υπουργούς.
Περιέγραψε δε και τα πρώτα βήματα της κυβέρνησής του.
«Την επόμενη ημέρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα κατατεθεί το πρώτο μας νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και μία εβδομάδα μετά, το πρώτο φορολογικό με τις πρώτες μειώσεις φόρου. Θα αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης» επανέλαβε ο πρωθυπουργός.
«Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε πως θα το πετύχουμε και θα το πετύχουμε» είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας παράλληλα τρεις επισημάνσεις στους υπουργούς του:
Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια. Ο κόσμος περιμένει έργα και πράξεις. Δουλεύουμε για το εμείς και όχι για το εγώ. Μειώνουμε κατά το 1/3 τις γραμματείες και τους συνεργάτες των μελών της κυβέρνησης.
Δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Αλλάζουμε το τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μας. Δεν σταματάμε στην ψήφιση ενός νόμου, παρακολουθούμε την εφαρμογή του. Πρόσθετο όπλο το πληροφοριακό σύστημα «Μαζί».
Δεν ασκούμε πολιτική μόνο με το έργο, αλλά και με τη συμπεριφορά μας. Κρινόμαστε όχι μόνο για όσα λέμε, αλλά και για όσα εκπέμπουμε.
Στο υπουργείο Παιδείας αύριο
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, αύριο θα επισκεφτεί το υπουργείο Παιδείας για να συζητήσει με την πολιτική ηγεσία για το τολμηρό, όπως τόνισε, σχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση του μέλλοντος.
Σε αυτό το σχέδιο, ανέφερε, κεντρικό ρόλο έχουν οι «άξιοι εκπαιδευτικοί μας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου