Saturday, 20 April, 2024

Μητσοτάκης στο Συνέδριο ΝΔ: Η μεσαία τάξη δεν θα πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης

Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκινώντας την ομιλία του, τόνισε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη όλων των Ελλήνων και επισήμανε ότι είναι πιστός στη δέσμευση να γίνεται συνέδριο κάθε χρόνο. Μάλιστα, επισήμανε τη δημοκρατικότητα των διαδικασιών, αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα -χωρίς να τον κατονομάσει-, κάνοντας λόγο για μη δημοκρατικές διαδικασίες, με έναν μόνο υποψήφιο αρχηγό.

«Το Συνέδριο του κόμματος μας θα γίνεται κάθε χρόνο, οι πόρτες του θα είναι ανοιχτές και ο αρχηγός του θα εκλέγεται από τις χιλιάδες μέλη και φίλους, η Νέα Δημοκρατία είναι όλης της Ελλάδος και όλων των Ελλήνων. Αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά, γιατί ένα συνέδριο δεν είναι τακτικό εάν γίνεται κάθε 6 χρόνια, εάν δεν αναζητά τις αιτίες της ήττας και ο ένας και μοναδικός υποψήφιος αρχηγός έχει αντίπαλο μόνο τον εαυτό του. Όταν με εκλέξατε πρόεδρο της ΝΔ δεσμεύθηκα να μεγαλώσω την παράταξη μας και αυτήν την δέσμευση τήρησα στο ακέραιο» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορές σε όλους τους διατελέσαντες προέδρους της ΝΔ:

«Τιμώ και τιμούμε όλους τους προκατόχους μας

Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, γιατί χωρίς Μεϊμαράκη, συνέδριο δεν γίνεται».

Τον Αντώνη Σαμαρά του οποίου διετέλεσα υπουργός,

Τον Κώστα Καραμανλή με τον οποίο ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή

Για να προσθέσει ο πρωθυπουργός ότι πάντα θυμόμαστε με συγκίνηση αυτούς που δεν είναι πια μαζί μας:

τον Μιλτιάδη Εβερτ της αμεσότητας και της απλότητας

τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη της ειλικρίνειας και της αποτελεσματικότητας

τον Ευάγγελο Αβέρωφ

Τον μετριοπαθή Γεώργιο Ράλλη

Και κρατώντας πάντα στις καρδιές μας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον ιδρυτή του κόμματος.

«Πυξίδα μας η ευημερία του πολίτη με πολλή δουλειά για τους επόμενους 12 μήνες και για ακόμη 4 χρόνια. Πλούσιος ήταν ο προσυνεδριακός διάλογος και η ΝΔ δυνάμωσε έτσι τους δεσμούς της με τους πολίτες. Θα εισηγηθώ την ανανέωση της θητείας του Παύλου Μαρινάκη στην θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. Ο Παύλος το αξίζει και μας αξίζει», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του 14ου τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης: Οι πολίτες απαιτούν να γίνουμε καλύτεροι και έχουν δίκιο

Η Ελλάδα τον Ιούλιο του 2019 γύρισε σελίδα. Περάσαμε πολλές κρίσεις, από τον Έβρο και το Αιγαίο έως την πανδημία του κορονοϊού και την ενεργειακή κρίση. Πρέπει να ενώσουμε τους πολίτες κάτω από ένα κοινό αίσθημα ασφάλειας. Να ξαναδώσουμε αυτοπεποίθηση στους Έλληνες, να τους κάνουμε ξανά υπερήφανους. Είμαι υπερήφανος για όλα όσα επιτύχαμε μαζί. Γιατί οικονομία και κοινωνία κρατήθηκαν όρθιες. Οι πολίτες είδαν μεγάλα έργα να προχωρούν. Με χαλύβδινη άμυνα και πολύ ισχυρές συμμαχίες. Στον αντίποδα υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες. Οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί. Παλεύουν δύο Ελλάδες, αυτή που προχωρά και αυτή που μένει καθηλωμένη. Οι περισσότεροι Έλληνες αναγνωρίζουν ότι όταν χρειάστηκε το κράτος στάθηκε δίπλα τους, εκτιμούν πως φυλάξαμε τα σύνορα μας και κάναμε πιο ισχυρή την Ελλάδα και χαίρονται γιατί το ψηφιακό κράτος κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και γιατί πληρώνουν λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές. Ωστόσο οι Έλληνες απαιτούν να γίνουμε καλύτεροι. Να κάνουμε λοιπόν τον απολογισμό του έργου μας με σεμνότητα, μας περιμένουν καλύτερες ημέρες και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε λαός προκομμένος και μεθοδικός. Η δημοκρατία μας πιο ανθεκτική και η κοινωνία μας πιο ώριμη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του 14ου τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου