Thursday, 28 March, 2024

Μουζάλας: «Υπόγεια» η συζήτηση για έξωση της Ελλάδας από τη Σένγκεν

«Έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα μια υπόγεια συζήτηση για το αν θα παραμείνει η Ελλάδα στη Συνθήκη Σένγκεν

από την Ουγγαρία και άλλες χώρες με συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης προσφύγων και μεταναστών» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.
Όλο αυτό το οικοδόμημα χτίζεται σε ψέματα, διαστρεβλώσεις, απόκρυψη και σε δικές μας υπαρκτές αδυναμίες διαχείρισης, συμπλήρωσε.
Ο υπουργός είπε ακόμα ότι η Ελλάδα ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την ΕΕ.
«Το ζητήσαμε σήμερα και όχι πριν από μήνες γιατί τότε δεν ήμασταν σε θέση να σταθμίσουμε τις ακριβείς ανάγκες μας» εξήγησε. Για την Ειδομένη είπε ότι «προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα χωρίς χρήση βίας και αιματηρές καταστάσεις», διευκρινίζοντας και τα εξής: «Κάνουμε προσπάθεια μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες να τους απομακρύνουμε με τον καλύτερο τρόπο χωρίς να τους στερούμε προοπτικές».
Προσέθεσε μάλιστα ότι έχουν σταλεί κοντέινερ για τη φιλοξενία των προσφύγων-μεταναστών κοντά στον καταυλισμό. Λίγο νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μουζάλας είχε δώσει τη διαβεβαίωση ότι θα δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη. «Η λύση θα είναι δύσκολη και δεν θα είναι εκδρομή κολεγίου στο δάσος» τόνισε. Σημείωσε πάντως ότι ο ίδιος όποτε είπε ότι θα λυθεί πρόβλημα (όπως στα νησιά ή στην πλατεία Βικτωρίας), δόθηκε λύση.

Μουζάλας: «Υπόγεια» η συζήτηση για έξωση της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου