Thursday, 28 March, 2024

Νέα Δημοκρατία: Ούτε μια ανακοίνωση για τα ψεύδη του Σημίτη

Ως «χύτρα που βράζει» θυμίζει για ακόμη μια φορά το εσωκομματικό τοπίο στη Νέα Δημοκρατία, μετά τη σκληρή επίθεση

που εξαπέλυσε ο Κώστας Σημίτης στον Κώστα Καραμανλή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πηγές από την Πειραιώς, η υπομονή της Καραμανλικής πτέρυγας εξαντλείται με εκθετικό ρυθμό, όχι τόσο για την επίθεση αυτή καθαυτή του κ. Σημίτη, αλλά κυρίως για τη απουσία αντίδρασης από πλευράς της ηγετικής ομάδας της ΝΔ και ειδικότερα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε, παρά τις διαρροές από το περιβάλλον Μητσοτάκη, στις μεταξύ τους σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή, επικρατούν «σιβηρικές θερμοκρασίες».

Αναλυτικότερα, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ΝΔ εξέδωσε 5 ανακοινώσεις για διάφορα ζητήματα, ωστόσο ούτε μία από αυτές δεν περιείχε λέξη για τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο, «φόρτωσε» την οικονομική κρίση της χώρας στη διακυβέρνηση Καραμανλή, ισχυριζόμενος ουσιαστικά ότι επί των ημερών του η οικονομία λειτουργούσε… ρολόι.

Φυσικά, το γεγονός της σιωπής του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πέρασε απαρατήρητο από την Καραμανλική πτέρυγα, στελέχη της οποίας έχουν εκφράσει πολλάκις στο παρελθόν την αντίδρασή τους για τις επιλογές της ηγεσίας και της «περίεργης εμπιστοσύνης» της σε πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Κώστα Σημίτη. Άλλωστε, οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με τον ίδιο έχουν βαθιές ρίζες στο παρελθόν. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει δημόσια παρέμβαση ο κ. Σημίτης. Οι πιο παρατηρητικοί πρόσεξαν όμως, πως είναι η πρώτη φορά που αφιερώνει τόσο τηλεοπτικό χρόνο, αναφερόμενος με θετικά λόγια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και κυρίως στην κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν οι βουλευτές του, «νουθετώντας» πλαγίως τον πρόεδρο της ΝΔ. Αντίθετα, αναφέρθηκε ελάχιστα στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, από την οποία μάλιστα προέρχεται.

Όλα τα παραπάνω βρίσκουν εξήγηση στο γεγονός της αμοιβαίας εκτίμησης ανάμεσα στον Κώστα Σημίτη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία άλλωστε είναι γνωστή. Κάτι που δεν είναι ακόμη γνωστό όμως, είναι το αν υπάρχουν σχέδια για να μετατραπεί αυτή η εκτίμηση σε κάποιου είδους συνεργασία. Πάντως, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε, αν κάποια στιγμή ο Κώστας Σημίτης αποτελέσει το «κρυφό χαρτί» του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της Δημοκρατίας…

altsantiri.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου