Thursday, 25 April, 2024

Νέα παράνομη NAVTEX και ασκήσεις με πραγματικά πυρά! Ακάρ: Θα συνεχίσουμε επ’ αόριστον τις έρευνες

Κλιμακώνεται η κατάσταση στο ανατολικό Αιγαίο!

Πριν ακόμη λήξει η παράνομη NAVTEX του Oruc Reis που ανανεώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, η Άγκυρα εξέδωσε νέα NAVTEX στην ανατολική Μεσόγειο!
Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη νέα NAVTEX θα πραγματοποιηθεί άσκηση με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο από 1 έως 2 Σεπτεμβρίου. Aπό νωρίς το πρωί της Πέμπτης, τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, διαμήνυαν ότι το τουρκικό ερευνητικό που έχει απλώσει τα καλώδια του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και αλωνίζει στα ελληνικά ύδατα, όχι μόνο δεν θα αποχωρήσει αλλά θα προχωρήσει έως και το Καστελόριζο.
Η Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι το Oruc Reis δεν θα επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία, εξαιτίας της στάσης της Ελλάδας που σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης, γι αυτό και πρόκειται να διευρύνει τις έρευνές του μέχρι το Καστελόριζο και δυτικά της Ρόδου.
Εμπρηστικές δηλώσεις από Ακάρ για επ’ αόριστον έρευνες
«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας. Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση και το λέμε και σήμερα. Θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες όσο χρειαστεί μέχρι ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες. Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο ή περιορισμός. Εμείς ασκούμε τα δικαιώματα μας, κάνουμε συγκεκριμένες τεχνολογικές εργασίες εκεί. Όσο χρειαστεί εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις έρευνες. Το υπουργείο Ενέργειας κάνει τις εργασίες κι εμείς ως Ένοπλες δυνάμεις είμαστε εκεί. Δεν έχει καμία διακοπή», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.
Οργισμένος ο Χαμί Ακσόι για τα γαλλικά αεροσκάφη
Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, τα «έβαλε» με την παρουσία γαλλικών αεροσκαφών στην Κύπρο: «Η προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη προς τις συμφωνίες του 1960. Με αυτή τη στάση, η Γαλλία, που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στο νησί, ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο το οποίο είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Ακσόι.

newsbreak.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου