Thursday, 28 March, 2024

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: Όποιος θέλει να μας αντιμετωπίσει και να πληρώσει τίμημα, ας έρθει

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Πρόεδρος Ερντογάν. Όπως είπε στην ομιλία του η Τουρκία

θα λάβει αυτά που δικαιούται σε Αιγαίο, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Μεσόγειο και δεν θα συμβιβαστεί ποτέ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε “ψευτομαγκιές στο Αιγαίο” και τόνισε ότι η Τουρκία είναι η ιδιοκτήτρια αυτών των εδαφών και όχι “προσωρινός κηδεμόνας”. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε την ομιλία με αφορμή τη 949η επέτειο της μάχης του Μαντζικέρτ. “Καλούμε τους συνομιλητές μας να μείνουν μακριά από λάθη που θα τους προκαλέσουν καταστροφή” σημείωσε. “Αυτoί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία, τώρα κάνουν ψευτομαγκιές στο Αιγαίο, είναι σαν την ψυχολογία να σφυρίζει κάποιος μέσα στο νεκροταφείο. Ο φόβος δεν ωφελεί στον θάνατο. Η Τουρκία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται” ανέφερε.

“Όπως δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα και στην κυριαρχία και τα συμφέροντα κανενός έτσι δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικά μας. Γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό. Τους καλούμε να συμμαζευτούν να αποφύγουν ενέργειες που θα τους οδηγήσουν σε καταστροφή” πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

“Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να δοκιμαστεί η υπομονή της, η δυνατότητα της και η αποφασιστικότητα της. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αν λέμε πως το κάνουμε, σημαίνει πως το κάνουμε και πληρώνουμε και το τίμημα. Αν υπάρχει κανείς που θέλει να μας αντιμετωπίσει και να πληρώσει τίμημα ας έρθει. Αν δεν υπάρχει, ας φύγουν από μπροστά μας να κάνουμε τη δική μας δουλειά” κατέληξε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου