Wednesday, 24 April, 2024

Νίκος Παπανδρέου: Η πρώτη δήλωσή του ως ευρωβουλευτής, στη θέση Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Παπανδρέου, τοποθετείται στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (8/5) η Πρόεδρος του ΕΚ Ρομπέρτα Μέτσολα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε παραιτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να θέσει υποψηφιότητα στις Εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Αναλαμβάνω σήμερα στο Στρασβούργο και ενώνω τη φωνή μου με τις Προοδευτικές Δυνάμεις της Ευρώπης. Πρώτες προτεραιότητες της Ευρώπης και εμάς των Σοσιαλιστών πρέπει να είναι η άμβλυνση των ανισοτήτων, η ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, η επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία, η διαχείριση της μετανάστευσης και το δημοκρατικό έλλειμμα, που αποτελούν μεγάλες απειλές για την Ευρώπη» τόνισε ο Νίκος Παπανδρέου, στην πρώτη του δήλωση ως μέλος του ΕΚ.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Παπανδρέου είναι Μέλος στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τακτικό Μέλος στις παρακάτω Επιτροπές: Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Υποεπιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας (τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκλεγεί αντιπρόεδρος της Υποεπιτροπής) Αναπληρωματικό

Μέλος στις παρακάτω Επιτροπές: Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων Επιτροπή Αλιείας Eιδική Eπιτροπή για τις εξωτερικές παρεμβάσεις συμπεριλαμβανομένης της παραπληροφόρησης, σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ενίσχυση της ακεραιότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τακτικό Μέλος στις παρακάτω αντιπροσωπείες: Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ-Λατινικής Αμερικής (Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκλεγεί Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας) Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ Αναπληρωματικό Μέλος στην παρακάτω αντιπροσωπεία: Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Κοινή Αγορά του Νότου (Mercosur)

Σύντομο βιογραφικό

Ο Νίκος Παπανδρέου γεννήθηκε το 1956. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Yale και του απονεμήθηκε Διδακτορικό Δίπλωμα στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Princeton.

Έχει διδάξει Οικονομικά στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης Woodrow Wilson του Πανεπιστημίου του Πρίνστον και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα με ειδίκευση στην αναπτυξιακή πολιτική.

Σήμερα, εργάζεται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών. Αρθρογραφεί τακτικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει συγγράψει δέκα βιβλία και ένα κινηματογραφικό έργο. Είναι μέλος του Brookings Global Leadership Council και ιδρυτικό μέλος στη Διεθνή Ομάδα Εργασίας, με σκοπό την προστασία των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής. Είναι Γραμματέας του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου