Friday, 29 March, 2024

ΝΔ-Προσυνέδριο, Θεσσαλονίκη: Χαιρετισμοί υφυπουργών, βουλευτών

Με μήνυμα του ευρωβουλευτή και προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη

που διάβασε ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, άνοιξαν οι εργασίες του Προσυνεδρίου της Θεσσαλονίκης το οποίο πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Τα τελευταία δύο χρόνια σημαδεύτηκαν από πρωτοφανείς διαδοχικές κρίσεις που είχαν και έχουν επίπτωση στην οικονομία και στην κοινωνία.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση της Ν.Δ., υπό την ηγεσία και τη σταθερή καθοδήγηση του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφερε να δικαιώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Κατάφερε να στηρίξει την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πιο ευάλωτους και , παράλληλα, να προχωρήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις που πήγαν την Ελλάδα αρκετά βήματα μπροστά.

Πορεύτηκε με υπευθυνότητα, με μέτρο, με νηφαλιότητα και πνεύμα συνεννόησης. Οδήγησε τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του διχασμού εκεί που πρέπει να ανήκουν, στο περιθώριο», ανέφερε στο μήνυμα του κ. Μεϊμαράκης.

Σημείωσε πως σε όσους τρέφονται από τις κρίσεις πρέπει να δοθεί η απάντηση πως «η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, δεν γυρίζουμε στο 2012 και στο 2015».

Ο χαιρετισμός του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και προέδρου της ΟΝΝΕΔ

Ο Παύλος Μαρινάκης, στον χαιρετισμό του τόνισε πως η συμμετοχή στο σημερινή Προσυνέδριο στέλνει το μήνυμα: «Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ, η Ν.Δ είναι ενωμένη, παρουσία του προέδρου μας, και για ακόμα μια φορά η Ν.Δ. θα κερδίσει κάθε πρόκληση».

Όπως είπε, στους στόχους της Ν.Δ. είναι η καταγραφή των προβλημάτων των πολιτών και η ανάδειξη της αλήθειας για την κατάσταση στην Ελλάδα και το έργο της κυβέρνησης. Ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, αναφέρθηκε στις πολλαπλές κρίσεις, τις επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία και σημείωσε: «Δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε τους αδύναμους να αγνοήσουμε, ούτε την πορεία του τόπου να ναρκοθετήσουμε. Είμαστε κόμμα λαϊκό και πατριωτικό. Κόμμα ευθύνης και δικαιοσύνης. Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις προκλήσεις -και δεν ήταν λίγες τα τελευταία χρόνια- και ταυτόχρονα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις».

Περισσότερα από 20 έργα σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη είπε πως περισσότερα από 20 έργα και δράσεις που δρομολόγησε η σημερινή κυβέρνηση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην πόλη. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας τόνισε πως “η σύνδεση της έρευνας με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, η αύξηση των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης, η δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε οι ταλαντούχοι επιχειρηματίες και οι νέοι επιστήμονες να γνωρίζουν πως μπορεί να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμια κλίμακα από την Ελλάδα και η σύνδεση του κατακερματισμένου οικοσυστήματος καινοτομίας, είναι στρατηγικές προτεραιότητες της κυβέρνησης”.

Είπε ότι την τελευταία χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη αύξηση δαπανών έρευνας και ανάπτυξης που είχε η Ελλάδα τα τελευταία δέκα και περισσότερα χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης η αύξηση ήταν 17,8% με πολύ μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη χρονιά.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ακούσει αυτά που είπε η Ελλάδα και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτά που λένε οι Περιφέρειες και οι Δήμοι όλης της Ευρώπης για κοινές λύσεις αποφασιστικές απαντήσεις, για ευελιξία στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας, τα νοικοκυριά, τους ευάλωτους συμπολίτες μας”, τόνισε στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ζούμε σε δύσκολες και απαιτητικές εποχές»

“Είναι γεγονός ότι οι εποχές που ζούμε είναι και δύσκολες και απαιτητικές. Πανδημία, ενεργειακό κόστος, ακρίβεια, πόλεμος, έπεσαν τόσα πολλά μαζί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όμως γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, είμαστε για τα δύσκολα”, είπε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και συνέχισε: “η Ελλάδα και οι Έλληνες απαιτούν σίγουρα πολιτική σταθερότητα, απαιτούν συνεννόηση για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις”. Χαιρετισμούς στο Προσυνέδριο απηύθυναν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ. και πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου