Tuesday, 16 April, 2024

ΝΔ: Το απόγευμα της Δευτέρας τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας θα ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου, όπως δήλωσε από τα γραφεία του κόμματος ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.

Το οριστικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί «αργά το απόγευμα» είπε ο κ. Τραγάκης, ενώ απαντώντας στην ερώτηση για το ποιος είναι πρώτος και ποιος δεύτερος δήλωσε «αυτά έχουν βγει», επιβεβαιώνοντας έτσι ότι στον β’ γύρο των εκλογών, στις 10 Ιανουαρίου, θα αναμετρηθούν ο Β.Μεϊμαράκης, ο οποίος έρχεται πρώτος σε ψήφους, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Τραγάκη, η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του αποτελέσματος οφείλεται στο γεγονός ότι σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές δεν έχουν φαξ για να στείλουν τα αποτελέσματα, κάτι που θα κάνουν εντός της ημέρας. Το αποτέλεσμα θα είναι «βεβαιωμένο και υπογεγραμμένο από όλους τους εκπροσώπους των υποψηφίων» σημείωσε ο κ. Τραγάκης.

Μεϊμαράκης – Μητσοτάκης στον β’ γύρο των εκλογών στη ΝΔ

Ο Β. Μεϊμαράκης φαίνεται να αποσπά ποσοστό άνω του 40% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποσοστό γύρω στο 30%. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας με ποσοστό κοντά στο 30% και τέταρτος έρχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, με ποσοστό κοντά στο 10%.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους να δώσουν το ίδιο δυναμικό «παρών» και στον δεύτερο γύρο των εκλογών και με μήνυμά του στο Twitter ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν.

Μητσοτάκης: Καλώ τους 400.000 ψηφοφόρους στον β’ γύρο

Η 11η Ιανουαρίου θα είναι μια νέα ημέρα για τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους 400.000 ψηφοφόρους που συμμετείχαν στη διαδικασία της Κυριακής να πάνε στις κάλπες του β’ γύρου για την εκλογή προέδρου της ΝΔ, στις 10 Ιανουαρίου.

Με τη δήλωση αυτή ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει τόσο τη δεύτερη θέση, όσο και την πρόθεσή του να πάει στον β’ γύρο ανεξαρτήτως του εύρους της διαφοράς από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μίλησε για «ρεύμα δημιουργικής ανανέωσης που στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου» που θα είναι νικηφόρο, καθώς πρόκειται για άλλη εκλογή.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όσους ψήφισαν την Κυριακή, είπε ότι έδωσαν οξυγόνο στην παράταξη και πρόσθεσε ότι στους παραδοσιακούς νεοδημοκράτες ενώθηκαν νέοι φίλοι του κόμματος, στους οποίους τώρα θα λογοδοτεί.

Ανέφερε ότι η ψήφος στις εσωκομματικές εκλογές έχει διπλό μήνυμα, αφενός να γίνει η Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, όπως και μια αξιόπιστη κυβερνητική λύση, αφετέρου στέλνει μήνυμα στην «ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι η κοινωνία δεν ανέχεται άλλα ψέμματα, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με δήλωσή του αποδέχθηκε την ήττα και συνεχάρη τους κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη.

Τζιτζικώστας: Συγχαίρω Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη

Δήλωση αναγνώρισης της νίκης Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη έκανε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Θέλω να συγχαρώ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντιστοίχως, δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως ο ίδιος θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες τις δυνάμεις του για μια ενωμένη ΝΔ και μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη.

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους 400.000 νεοδημοκράτες και φίλους της παράταξης που έσπευσαν στις κάλπες μαζικά για να στείλουν το μήνυμα για μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία.

Εκτός του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Μητσοτάκη συνεχάρη και τον Αδωνι Γεωργιάδη, «γιατί όλοι μαζί καταφέραμε να βγάλουμε τη ΝΔ ενισχυμένη και να ενεργοποιήσουμε τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που πίστεψαν στη δύναμη της αλλαγής και έδωσαν τη μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες» ανέφερε ακόμη.

Στέλνοντας μήνυμα ενότητας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε πως θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες τις δυνάμεις του για μια ενωμένη ΝΔ και μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, που σύντομα θα διερυνθεί και θα δώσει τέλος στην κατηφόρα της χώρας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την ανακοίνωση του επίσημου αποτελέσματος αναμένεται η επίσημη δήλωση του Β. Μεϊμαράκη, ενώ ο Άδ. Γεωργιάδης έγραψε το πρωί της Δευτέρας στο Twitter: «Ευχαριστώ όλους όσους έτρεξαν τόσο πολύ για μένα. Ψηλά το κεφάλι. Θα μιλήσω επίσημα μετά το τελικό αποτέλεσμα. Η ΝΔ δυνατή και ενωμένη».

ΝΔ: Το απόγευμα της Δευτέρας τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου