Friday, 29 March, 2024

Ντόρα: «Στις εκλογές ο λαός θα δώσει ξανά την εμπιστοσύνη του στον Κυριάκο»

Για την πανδημία του κορονοϊου, τις «σκληρές»-όπως είπε- αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους και την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού μίλησε

εκτός των άλλων, στο «MEGA Σαββατοκύριακο» η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ακρίβεια που χτυπάει αλύπητα τα ελληνικά νοικοκυριά, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τις νέες ισορροπίες που φέρνουν στα ελληνοτουρκικά τα νέα Rafale, αλλά και έστειλε το δικό της μήνυμα σχετικά με τις υποθέσεις βιασμών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Είχαμε πει ότι είναι πάνω στο τραπέζι η υποχρεωτικότητα για τους άνω των 50 ετών. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, πάνω από 90%, από ανθρώπους που είναι άνω των 60. Πολλοί από αυτούς είναι με υποκείμενα νοσήματα και ανεμβολίαστοι. Εκεί ήταν το μεγάλο πρόβλημα και θέσαμε σε ισχύ την υποχρεωτικότητα. Δυστυχώς ακόμα ένα ποσοστό, περίπου 280.000 χιλιάδες άνθρωποι, δεν έχουν ακόμα πειστεί και αυτοί οι άνθρωποι είναι που γεμίζουν τα νοσοκομεία. Σήμερα ξέρουμε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί τρεις φορές περνούν τον κορονοϊό, κολλάνε αλλά το περνάνε πιο εύκολα στο σπίτι τους και δεν επιβαρύνουν το σύστημα υγείας», είπε. Η ίδια έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και να προφυλάξουν τη ζωή τους, ενώ τόνισε πως το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους θα υπάρχει όσο ισχύει η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.

«Πραγματικά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει κι όταν δεν ξέρεις και δεν υπάρχει ένα εγχειρίδιο, δίνεις έναν αγώνα με όσα μέσα έχεις. Τα μέσα που έχουμε δεν είναι άλλα από τον εμβολιασμό. Προσπαθούμε με όλους τους τρόπους να πείσουμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί». Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε πως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα παρθούν νέα μέτρα ή και ότι θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού. «Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι έχει φτάσει η χώρα μας σε ένα σημείο που γίνονται περισσότερα τεστ. Δούλεψε καλά με τα σχολεία και καταφέραμε κι ανοίξαμε και έχουμε πλέον πλήρη εικόνα για ολόκληρο τον μαθητικό πληθυσμό, χάρη στα self test. Ήταν νομίζω κάτι που πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στο υπουργείο Παιδείας, ότι το κατάφερε με επιτυχία και παρά τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν την απόλυτη καταστροφή».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου