Saturday, 20 April, 2024

Ξανά σε δίκη ο Παπαγεωργόπουλος;

Ο αντιεισαγγελέας Εφετών προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη ο πρώην δήμαρχος και ακόμη έξι για «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου.

Δίκη για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο κι άλλους έξι κατηγορούμενους για τις ειδικές εντολές πληρωμής που δημιούργησαν «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης, ζητεί εισαγγελέας. Ο αντιεισαγγελέας Εφετών Λεωνίδας Νικολόπουλος προτείνει, προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, να παραπεμφθούν σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και να δικαστούν για το αδίκημα της απιστίας.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης, ένας προϊστάμενος της Ταμειακής Υπηρεσίας, ένας διαχειριστής πληρωμών,  δύο προϊσταμενες του Τμήματος Εξόδων και μια  διαχειρίστρια της παγίας προκαταβολής και αρμόδια για τις πληρωμές ειδικών.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση: Οι παραπάνω είχαν υποχρέωση να μην εκταμιεύουν χρήματα από το ταμείο του Δήμου χωρίς νόμιμο τίτλο πληρωμής, όπως είναι το χρηματικό ένταλμα, εντούτοις εξέδωσαν ειδικές εντολές πληρωμής, συνολικού ποσού περίπου 900.000 ευρώ, από το 1999 έως το 2005. Όπως αναφέρεται στην πρόταση, γνώριζαν ότι υφίστατο βλάβη η περιουσία του Δήμου προς όφελος των πιστωτών στους οποίους καταβάλλονταν χρήματα.
Στον κατηγορούμενο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο αποδίδεται ότι δεν τους ανακάλεσε από τα καθήκοντά τους, παρότι γνώριζε ότι προέβαιναν κατ’ εξακολούθηση στην έκδοση ειδικών εντολών. «Οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης της Ταμειακής Υπηρεσίας τον ενημέρωναν μετά την έκδοση και εκτέλεση κάθε μίας Ειδικής Εντολής για το προδήλως παράνομο της πληρωμής χρημάτων» αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση.
Η δίωξη κατά του τέως δημάρχου, των στελεχών και υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης ασκήθηκε με εντολή του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρη Δημόπουλου, τον Δεκέμβριο 2014.
Προηγουμένως, οικονομικός επιθεωρητής εντόπισε «τρύπα» περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ από ειδικές εντολές για δαπάνες που πληρώθηκαν από το δήμο Θεσσαλονίκης, κατά το διάστημα 1999-2004, χωρίς όμως την προηγούμενη έκδοση χρηματικών ενταλμάτων, παραστατικών και δικαιολογητικών εγγράφων.

Ξανά σε δίκη ο Παπαγεωργόπουλος;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου