Saturday, 20 April, 2024

Ξεσάλωσε ο… γνωστός Κασιδιάρης στη Βουλή: “Ηλίθιος ο Τσίπρας – Να πάει στους Πακιστανούς”

Ο παλιός… “καλός” Ηλίας Κασιδριάρης εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή.

“Εσύ είσαι ο πουλημένος”, φώναζε στον Νίκο Ξυδάκη, ο οποίος διαμαρτυρόταν για τα όσα έλεγε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.
– Εν μία νυκτί έστησαν αντίσκηνα στο Ελληνικό για τους μετανάστες, αλλά… “ξέχασαν” να το πούν στους δημάρχους των τεσσάρων δήμων που συνορεύουν με το Ελληνικό.
– “Στα κάγκελα” οι δήμαρχοι, ζητούν να ενημερωθούν από την κυβέρνηση για το τι σκοπεύει να κάνει με το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών.
– Και οι 4 δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία συνεννόηση με το υπουργείο, ότι έχουν περάσει 3 μήνες και δεν υπάρχει τίποτα προσωρινό όσον αφορά στην εγκατάσταση των ανθρώπων αυτών.
Με το γνωστό του ύφος, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, επιτέθηκε από το βήμα της Βουλής στην κυβέρνηση για το ζήτημα των προσφύγων. Συγκεκριμένα τόνισε πως “η Ελλάδα δεν θα γίνει γκέτο μεταναστών”. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι “οι Έλληνες δεν θα γίνουμε μειοψηφία στην πατρίδα μας”.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης έδειξε στην Βουλή τα έγγραφα που όπως υποστηρίζει το κόμμα, στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω υπουργών, όταν αρνείται να απαντήσει στις επερωτήσεις της Χρυσής Αυγής. “Η καταγγελία αυτή πόνεσε τον συριζαίο Ξυδάκη, ο οποίος προκάλεσε τον συναγωνιστή Κασιδιάρη, για να λάβει την πρέπουσα απάντηση σε υψηλούς τόνους”, σημειώνουν από την Χρυσή Αυγή. Επίσης από το κόμμα υπογραμμίζουν ότι “η Χρυσή Αυγή θα κυριαρχήσει εναντίον όλων των ανθελληνικών δυνάμεων του πολιτικού συστήματος που απεργάζονται την καταστροφή της Πατρίδας μας”.
Όλος ο διάλογος:
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Τον λόγο έχει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή κ. Ηλίας Κασιδιάρης.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Σηκώθηκε και έφυγε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο διορισμένος Υπουργός των λαθρομεταναστών, που δεν πήρε καμμία ψήφο από τον ελληνικό λαό. Διορίστηκε και μπήκε μέσα στη Βουλή και διοικεί τη χώρα. Κρύφτηκε, όπως κρύβεται κάθε φορά που ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο η Χρυσή Αυγή γι’ αυτό το εθνικό έγκλημα που τελείται με τους λαθρομετανάστες. Μας αποστέλλει, μάλιστα, αυτά τα άθλια εδώ πέρα χειρόγραφα, αυτά τα άθλια έγγραφα, όπου λέει ότι δεν συνδιαλέγονται με το ρατσισμό οι ΣΥΡΙΖΑίοι Υπουργοί. Μας στέλνει αυτά τα κατάπτυστα έγγραφα και κρύβονται και ο Υπουργός και ο Τσίπρας, γιατί έχουν εγκληματήσει σε βάρος της Ελλάδας. Καλά έκανε, λοιπόν και κρύφτηκε και σήμερα. Ζητάμε να μας απαλλάξετε γενικότερα απ’ αυτή τη θλιβερή παρουσία σας, απ’ αυτές τις αθλιότητες, από το ρατσισμό σας σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ: Δεν ντρέπεστε καθόλου;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Να ντρέπεστε εσείς! Εσείς να ντρέπεστε που ξεπουλήσατε την Ελλάδα!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ: Ντροπή σας!
(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ντροπή σε εσάς που έχετε κάνει την Ελλάδα αποθήκη λαθρομεταναστών.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Σας παρακαλώ, κύριε Κασιδιάρη.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ : Ντροπή σας!
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εσύ πρέπει να ντρέπεσαι! Εσύ είσαι ο πουλημένος και ο γελοίος! Εσείς προδώσατε τη χώρα και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε εδώ μέσα!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ : Άντε να χαθείς!
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εξευτελισμένοι!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Κύριε Κασιδιάρη, αφήστε τους χαρακτηρισμούς.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Να πάει ο Πρωθυπουργός σας στους Πακιστανούς. Να πάει ο Υπουργός σας στο Τάε Κβον Ντο να κάνει παρέα στους Πακιστανούς και να μας αδειάζει τη γωνιά. Καλά έκανε και σηκώθηκε και έφυγε, διότι όλα αυτά που κάνετε είναι παράνομα.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ: Εδώ συζητάμε, δεν βρίζουμε.
(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Σας παρακαλώ, κύριοι.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Όταν ανεβαίνει εδώ ο Τσίπρας και λέει ότι δεν είναι νόμιμο να επαναπροωθούμε τους λαθρομετανάστες…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Σας παρακαλώ, κύριε Κασιδιάρη. Με ακούτε;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: …προφανώς ο άνθρωπος είναι ηλίθιος.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Θα σας διακόψω. Θα κλείσω το μικρόφωνο.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Όχι, κύριε Πρόεδρε. Εσείς θα ακούσετε. Εσείς δεν μιλήσατε ποτέ…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Σας παρακαλώ πολύ. Μα, δεν σέβεστε ούτε το Προεδρείο;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: …όταν αρνήθηκε ο Υπουργός να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Όσο προδίδεται αυτή η χώρα, όσο αυτή η χώρα ξεπουλιέται, εμείς θα υψώνουμε τους τόνους και θα λέμε την αλήθεια.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Με ακούτε, κύριε Κασιδιάρη;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εδώ, αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένας ρατσισμός σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Με ακούστε, σας παρακαλώ; Σας μιλώ ευγενικά.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Υπάρχει μία Κυβέρνηση η οποία θέλει να κάνει την Ελλάδα γκέτο λαθρομεταναστών. Υπάρχει μία Κυβέρνηση η οποία θέλει να κάνει τον Έλληνα μειοψηφία μέσα σ’ αυτή τη χώρα. Αυτό το αίσχος δεν θα περάσει. Θα φροντίσει γι’ αυτό η Χρυσή Αυγή, γιατί η Χρυσή Αυγή σήμερα είναι η μοναδική φωνή που λέει δυνατά αυτό που θέλει να πει κάθε πολίτης. Έλεγε ο Τσίπρας προηγουμένως ότι δεν αντιδρά κανείς στην Κω και ότι τα δέχονται όλοι αυτά που γίνονται. Να ρωτήσει τον Καμμένο τι έγινε όταν πήγε στην Κω. Να ρωτήσει τον Αβραμόπουλο (εννοούσε Καμμένο) που τους έκαναν «ομελέτα» οι κάτοικοι. Να ρωτήσει όλους αυτούς οι οποίοι προδίδουν αυτή τη χώρα, οι οποίοι κρύβονται από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, οι οποίοι παίρνουν αποφάσεις σε βάρος της Ελλάδας. Έχουν προσκυνήσει τη γερμανική οικονομική ολιγαρχία, διότι όπως ξέρετε πολύ καλά, η Μέρκελ είναι αυτή η οποία, παίζοντας το παιχνίδι των Γερμανών βιομηχάνων, επέβαλε να ξεκινήσουν αυτές οι ροές των λαθρομεταναστών μέσω Ελλάδας, για να πάνε στη βόρεια Ευρώπη. Σήμερα, μετατρέπουν την Ελλάδα σ’ αυτό που είπε ο Τσίπρας, δηλαδή σε αποθήκη. Εάν το έλεγα εγώ, θα με κατακρίνατε. Ένας άλλος ΣΥΡΙΖΑίος είχε πει για «ψητούς Μαροκινούς». Αν χρησιμοποιούσε η Χρυσή Αυγή αυτή τη φρασεολογία, θα βγαίνατε όλοι και θα λέγατε «κάντε τους μία άρση ασυλίας με τον αντιρατσιστικό νόμο». Τώρα που τα λέει αυτά η Κυβέρνηση;
……..
Κλειστά σύνορα, λοιπόν! Αυτή είναι η λύση. Να κλείσουν, επιτέλους, τα σύνορα. Και μη μιλήσετε για ανθρωπισμό, γιατί είστε ψευτοανθρωπιστές…. Παίζετε το παιχνίδι των Αμερικανών… Ο ανθρωπισμός σας, λοιπόν, είναι ψεύτικος …είστε ρατσιστές σε βάρος των Ελλήνων. …Στη Γαλλία το εθνικιστικό κόμμα έγινε πρώτο κόμμα. Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και με τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα… και η Νέα Δημοκρατία που σήμερα κάνει την ευαίσθητη το 1992 μέχρι τον Σαμαρά έβαλε όλο το αλβαναριό μέσα στην Ελλάδα … και καταλήξαμε στον Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος έλεγε: Είμαστε υπερήφανοι που έρχεστε τα εκατομμύρια από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές… Η Χρυσή Αυγή, λοιπόν, εναντίον όλων..
“Στα κάγκελα” οι τέσσερις δήμαρχοι
Την ίδια ώρα, εξοργισμένοι είναι οι δήμαρχοι των 4 δήμων που συνορεύουν με το Ελληνικό αφού ζητούν να ενημερωθούν από την κυβέρνηση για το τι σκοπεύει να κάνει με το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών.
Σύμφωνα με εικόνες που έδειξε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, στο πλάι του γηπέδου του χόκεϊ έχουν στηθεί δυο μεγάλα αντίσκηνα.
Και οι 4 δήμαρχοι είπαν ότι δεν υπάρχει καμία συνενόηση με το υπουργείο, ότι έχουν περάσει 3 μήνες και δεν υπάρχει τίποτα προσωρινό όσον αφορά στην εγκατάσταση των ανθρώπων αυτών. Ο δήμαρχος Ελληνικού είπε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση αν υπάρχουν χωροι υποδοχής και ότι έμαθαν από τρίτους ότι στήνονται αντίσκηνα. Οι δήμαρχοι Ελληνικού, Γλυφαδας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο γήπεδο του Ταε Κβον Ντο.
Ουρές και σήμερα στο Ταε Κβον ΝτοΟυρές και σήμερα στο Ταε Κβον Ντο
Εντωμεταξύ, ακόμη 1371 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν και σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, από το πλοίο «Αριάδνη», που είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και τη Χίο.
Χθες οι 4 δήμαρχοι σε ανοικτή επιστολή προς τον κ. Μουζάλα ανέφεραν:
Αξιότιμε Υπουργέ κ. Μουζάλα,
Με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την ολοένα αυξανόμενη μεταφορά παράνομων μεταναστών στη Νότια Αθήνα, στα γήπεδα Χόκεϊ του Ελληνικού και Ταε Κβο Ντο του Π. Φαλήρου.
Η ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος είναι εξαιρετικά σημαντική και κανείς δεν μπορεί να την παραβλέψει. Η Πολιτεία, ωστόσο, αντιμετωπίζει ένα μείζονος σημασίας θέμα όπως αυτό, χωρίς έστω τη στοιχειώδη προετοιμασία και οργάνωση και αφήνοντας στο σκοτάδι τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό που ξεκίνησε πριν από 3 μήνες με την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές, έχει τώρα μετατραπεί σε μόνιμη δομή ανοιχτής φιλοξενίας, όχι για πρόσφυγες πολέμου αλλά για παράνομους μετανάστες.
Τον περασμένο Σεπτέμβρη μας είχατε δεσμευτεί προσωπικά ότι τέλη Οκτωβρίου θα είχε κλείσει η προσωρινή δομή στο Ελληνικό, δέσμευση που δυστυχώς δεν τηρήσατε. Αντί γι΄αυτό, μαθαίνουμε ότι υπάρχει σχέδιο εγκατάστασης χιλιάδων μεταναστών στο πρώην Αεροδρόμιο σε ερειπωμένα κτίρια και αντίσκηνα.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου σε «αποθήκη ψυχών» αφού δεν πληρεί καμία απολύτως προϋπόθεση φιλοξενίας. Δεν θα επιτρέψουμε το πρώην αεροδρόμιο να μετατραπεί σε χώρο διαμονής οικονομικών μεταναστών -και όχι Σύρων προσφύγων- στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στα Σκόπια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Για όλα τα παραπάνω, καλούμε τις τοπικές μας κοινωνίες σε επαγρύπνηση.
Σας ζητάμε, κύριε Υπουργέ, να απαντήσετε επισήμως, άμεσα και εμπεριστατωμένα, στα ακόλουθα κρίσιμα ερωτήματα:
1. Ποιος εγγυάται την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής; Είναι επισήμως γνωστό πλέον ότι ανάμεσα στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που διέρχονται ή καταλήγουν στη χώρα μας βρίσκονται και εξτρεμιστικά στοιχεία.
2. Πως θα διασφαλίσετε τη δημόσια υγιεινή, όταν ξαφνικά χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρονται σε ένα χώρο που δεν πληροί σχεδόν καμία προδιαγραφή για το σκοπό αυτό;
3. Ως τι θα λειτουργήσουν προσωρινά οι εγκαταστάσεις του πρώην Αεροδρομίου; Κέντρο υποδοχής; Κέντρο φιλοξενίας; Κέντρο διαμετακίνησης; Και το κυριότερο: Θα είναι μια ανοιχτή ή κλειστή εγκατάσταση;
4. Για πόσο διάστημα σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Ελληνικό για το σκοπό αυτό;
5. Ποιος θα αναλάβει τη σίτιση και το κόστος φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών;
6. Ποιος και με ποιο τρόπο θα κάνει την καταγραφή των αλλοδαπών;
7. Πως και πότε θα πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός των προσφύγων από τους μετανάστες;
Κύριε Υπουργέ,
Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Όλοι οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι ήδη η Νότια Αθήνα και οι δήμοι μας 3 μήνες τώρα έπραξαν το καθήκον τους ανθρωπιστικά όπως όφειλαν.
Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα για ένα ζήτημα τέτοιων διαστάσεων. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις εξελίξεις και τον βαθύ προβληματισμό μας. Αναμένουμε άμεση συνάντηση μαζί σας και αναλυτική επίσημη ενημέρωση.
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΑΛΙΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ξεσάλωσε ο… γνωστός Κασιδιάρης στη Βουλή: “Ηλίθιος ο Τσίπρας – Να πάει στους Πακιστανούς”

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου