Tuesday, 16 April, 2024

Οδηγείται σε έκτακτο συνέδριο η Νέα Δημοκρατία;

Σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ακολούθως της Πολιτικής Επιτροπής με σκοπό τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου πριν τα Χριστούγεννα είναι το βασικό σενάριο που προκρίνεται αυτή τη στιγμή από την ηγετική ομάδα της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο κ. Μεϊμαράκης ως πρόεδρος της ΝΔ θα κινήσει άμεσα τις διαδικασίες ώστε η παράταξη να βγει από το άνευ προηγουμένου αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε μετά το φιάσκο των σημερινών εκλογών. Όπως προβλέπεται από το Καταστατικό το έκτακτο συνέδριο μπορεί να συνέλθει αμέσως αφού σε αυτό συμμετέχουν οι σύνεδροι του προηγούμενου τακτικού συνεδρίου και έχει πλήρεις αρμοδιότητες, πλην των αλλαγών στις ιδεολογικές αρχές και στα εκλεγμένα όργανα. Όσο δε για τον γραμματέα της ΝΔ αν δεν παραιτηθεί τότε το καταστατικό προβλέπει πρόταση μομφής εναντίον του από μικρό ποσοστό των μελών της Πολιτικής Επιτροπής κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί προσεχώς. Σημειώνεται ότι προ ολίγου ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε επανάληψη των εκλογών με νέα τεχνική εταιρεία.

Όλα όσα προηγήθηκαν

Η ΚΕΦΕ συνεδρίασε νωρίς το πρωί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σημειώθηκε η πρώτη διαφωνία από την πλευρά Μεϊμαράκη, όταν ο εκπρόσωπός του στην ΚΕΦΕ ζήτησε αναβολή της διαδασίας αφού σε διαφορετική περίπτωση απείλησε ότι ο Β. Μεϊμαράκης θα απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΦΕ

Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Όλο το βράδυ και έως τα ξημερώματα ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, παρουσία και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων, ώστε να βρεθεί λύση στο τεχνικό πρόβλημα της εγκατάστασης και λειτουργίας του λογισμικού στους φορητούς υπολογιστές που θα χρησιμοποιηθούν ενώ παράλληλα αναδείχθηκαν και άλλες αδυναμίες, όπως π.χ. έλλειψη φορτιστών για τους υπολογιστές. Επίσης υπήρξαν ενστάσεις και προβληματισμός για το κατά πόσο έχουν τη δυνατότητα οι χειριστές σε όλα τα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο της έργο ταυτοποίησης και καταγραφής όσων θα προσέλθουν να ψηφίσουν. Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλος ο προβληματισμός που κάποιες πλευρές έλεγαν αργά χθες το βράδυ ότι ήταν ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών, αν και επί της ουσίας δεν είχε γίνει τέτοια συζήτηση. Εξάλλου μια τέτοια εξέλιξη θα έπληττε την ίδια την διαδικασία, η οποία μπορεί να αμφισβητηθεί σήμερα, εάν κάτι δεν πάει καλά και υπάρχουν προβλήματα κατά τη διάρκεια των εκλογών, όπως π.χ. εάν πέσει το σύστημα.

Οδηγείται σε έκτακτο συνέδριο η Νέα Δημοκρατία;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου